Onderzoek voertuigveiligheid afschermingen in voertuigen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Onderzoek voertuigveiligheid afschermingen in voertuigen

Op verzoek van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat onderzoekt de RDW de veiligheid van afschermingen binnen het voertuig. Dat zijn schermen van hard of zacht plastic die in voertuigen kunnen worden geplaatst. Ondernemers stellen vragen over het uitrusten van voertuigen met afschermingen om chauffeurs en passagiers van elkaar te scheiden in verband met het coronavirus.

Het RIVM heeft voor contactberoepen nieuwe richtlijnen gepubliceerd. Het gebruik van afschermingen in voertuigen vormt geen onderdeel van de RIVM-richtlijnen. De RDW kan geen oordeel vormen over de mate van bescherming die de schermen bieden tegen het coronavirus, wel kunnen wij de voertuigveiligheid van de schermen beoordelen.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft de RDW gevraagd te onderzoeken of de schermen veilig zijn en ook veilig in voertuigen geplaatst kunnen worden. De RDW beoordeelt of het plaatsen van schermen in een voertuig voldoet aan internationale regelgeving. Een wijziging aan een voertuig mag in de meeste gevallen niet zomaar gedaan worden. Het aanbrengen van een afscherming kan nadelige effecten hebben op de veiligheidsvoorzieningen die in een auto zijn aangebracht. Denk bijvoorbeeld aan de airbags, het zichtveld via de spiegels, het zicht naar buiten en de bewegingsruimte voor de bestuurder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer