Teleroute biedt verzekering tegen ladingdiefstal • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Teleroute biedt verzekering tegen ladingdiefstal

Teleroute intensiveert de strijd tegen de ladingdiefstal door middel van een partnerschap met Helvetia om de betrouwbaarheid van vrachten die worden uitgewisseld via het platform nog verder te vergroten. Deze gratis verzekering geldt automatisch voor alle gebruikers die hun transacties bevestigen met e-Confirm.

Zeilen opengesnedenDiefstal door identiteitsfraude is een groeiende methode waarmee criminelen goederen ter waarde van miljoenen euro’s stelen en Teleroute steekt haar energie in het beveiligen van de gegevens die gebruikt worden om vrachten uit te wisselen.

Dit is de reden waarom Teleroute in 2010 e-Confirm lanceerde, een dienst die de identiteit van de gebruikers van haar vrachtuitwisseling garandeert en hen beschermt tegen fraude door gestolen identiteit. “Teleroute is in 99,99 procent van de gevallen een veilige vrachtuitwisseling “, aldus Filip Aerts, Chief Marketing Officer van Teleroute. “En eigenlijk, in het kleine aantal gevallen van gestolen goederen, waar sprake van is geweest dit jaar, zou het gebruik van e-Confirm hebben geholpen om de diefstal te voorkomen.”

Sinds november 2011 heeft Teleroute als test in Frankrijk, een gratis verzekering toegevoegd aan e-Confirm. Deze is speciaal ontworpen door en voor Teleroute met verzekeringspartner Helvetia en de makelaar Coste Fermon. De verzekering is met ingang van vandaag uitgebreid met de volgende landen: België, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Italië en Spanje – bekend als de knooppunten voor ladingdiefstallen in het goederenvervoer in Europa.

Elke aanbieding geplaatst op de vrachtuitwisseling en bevestigd met e-Confirm is automatisch – en gratis – verzekerd tegen vracht diefstal door gestolen identiteit. De verzekering dekt alle materiële schade en verlies, maar niet de immateriële schade. Deze garantie verbetert het bestaande verzekeringscontract van de klant met een derde partij, met een maximum van € 50.000 per schadegeval. Klanten zijn beter gecompenseerd en zelfs het eigen risico van de bestaande verzekering zal worden ondersteund door Helvetia: dus er hoeven geen extra kosten worden betaald. Deze service zorgt voor een volledige gemoedsrust voor vervoerders.

“Het feit dat een verzekeringsmaatschappij die alle potentiële risico’s en bedreigingen zeer serieus tegen elkaar afweegt, ons volledig ondersteunt in het leveren van deze gratis verzekering aan onze gebruikers, bewijst dat het risico van een gestolen vracht bijna niet voorkomt in onze vrachtuitwisseling, in het bijzonder voor klanten die gebruik maken van e-Confirm”, aldus Filip Aerts.

Dit initiatief is onderdeel van een doorlopend proces waarin Teleroute continue verbeteringen doorvoert om haar vrachtuitwisseling nog veiliger te maken. e-Confirm en de vracht diefstal verzekering zijn voorbeelden van hoe Teleroute zich committeert op het gebied van veiligheid en naadloos aansluiten bij het in november 2009 gelanceerde Safe Market Place (SMP) programma. Een andere goede reden om e-Confirm gebruiken, is de schuld Bemiddelingsdienst die gratis is wanneer de transactie bevestigd is via e-Confirm.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer