VIDEO - Amsterdam wil vrachtwagens met dode hoek verbieden • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Amsterdam wil vrachtwagens met dode hoek verbieden

De gemeente Amsterdam is aan het onderzoeken of vrachtverkeer met een forse dode hoek verboden kan worden. Het verbod is er nog niet, er is nog ruimte of eventueel met het bedrijfsleven tot afspraken te komen. Dat meldt AT5.

Uit een onderzoek van AT5 blijkt dat de verkeersveiligheid door de Amsterdammers met een zesje wordt gewaardeerd. Er zou meer moeten worden gehandhaafd op veiligheid, maar dat gebeurt onvoldoende. In onderstaande video staat lector stadslogistiek aan de HvA Walther Ploos van Amstel een tijdje in Amsterdam op straat en ziet allerlei vrachtverkeer voorbij komen dat er niet thuis hoort.

3 reacties op “VIDEO – Amsterdam wil vrachtwagens met dode hoek verbieden

  • ‘Amsterdam wil wagens met ronde wielen verbieden’

  • Sorry , maar die man die spoort niet . Fietsers en voetgangers hebben ook hun verantwoordelijkheid . En om alleen s’nachts de bouwen te bevoorraden werkt niet omdat je dan met de geluidsnormen zit . Het geopperde “alleen lingsaf slaan ” is al helemaal onzin omdat je dan continu het tegemoetkomende verkeer kruist , en je dus ook meer kilometers in de stad aflegt om op de plaats van bestemming te komen .

  • Johny

    Terecht maatregel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer