VVN start verkeerseducatie met Minecraft • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VVN start verkeerseducatie met Minecraft

Minecraft is een enorm populaire game die door kinderen veel gespeeld wordt. Maar het is meer dan dat: Minecraft heeft namelijk ook een educatieve variant. Daarmee kun je Minecraft inzetten op school. Op woensdag 15 maart a.s. lanceert VVN Minecraft Verkeerseducatie, dat gebruikt kan worden als aanvulling op de VVN Verkeersmethode.

VVN nodigt alle basisscholen in Nederland uit om live mee te spelen tijdens de lancering van VVN Minecraft Verkeerseducatie. Gewoon in de eigen klas tijdens de verkeersles. En het wordt nóg leuker: onder de scholen die live meespelen verloot VVN een workshop van een beroemde Minecraft speler en leuke gastlessen van Veilig Verkeer Nederland. Meld je klas hier aan voor de lancering

“Met VVN Minecraft Verkeerseducatie willen we kinderen de theorie laten toepassen in een voor hen bekend, motiverend spel. Ze oefenen niet alleen verkeerssituaties, maar ook de 21-eeuwse vakoverstijgende vaardigheden. Twee vliegen in één klap”, zegt Evert-Jan Hulshof, Directeur Veilig Verkeer Nederland. Gamification kan een belangrijke tool zijn om kinderen of jongeren te betrekken bij verkeersveiligheid of de transportsector.

VVN Minecraft Verkeerseducatie is dit schooljaar beschikbaar voor groep 5 en 6. Het is een verdieping op de leerdoelen van les 1 tot en met 4 uit de VVN Verkeersmethode. Leerkrachten geven de verkeersles zoals ze gewend zijn. Daarna kunnen de kinderen in Minecraft oefenen met de leerdoelen uit deze les.

VVN Minecraft Verkeerseducatie is speciaal ontworpen voor in de klas. Het is een manier om dat wat kinderen leren in de lessen, veilig toe te passen en te oefenen in een virtuele wereld. Het voelt heel realistisch aan en is leuk voor de kinderen om te doen in afwisseling met andere werkvormen. Het motiveert hen om met verkeer bezig te zijn en legt verbinding tussen theorie en praktijk. Bovendien werk je aan vakoverstijgende vaardigheden zoals probleemoplossend vermogen, ICT-basisvaardigheden, zelfregulering, kritisch denken en communiceren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer