Ga naar hoofdinhoud

ZF sterker in autonoom rijden

ZF Friedrichshafen versterkt zijn competentie op het gebied van autonoom rijden. Per 1 juli 2015 neemt het bedrijf het ontwikkelingsteam over van HDLE GmbH uit Amtzell. De aankoop verschaft ZF extra technologiekennis op het gebied van assistentiesystemen voor de bestuurder.

ZFinnovationtruckIAA2014Bij de overname zijn zo’n 50 medewerkers betrokken. Deze software-engineers worden in de R&D afdeling van ZF geïntegreerd. Door de overname komt ZF ook in het bezit van enkele testvoertuigen en de tot nu toe opgebouwde kennis. “De nieuwe medewerkers nemen veel know-how en ervaring van meerdere projecten uit de automobiel- en vrachtwagenindustrie mee,” aldus Dr. Stefan Sommer, verantwoordelijk voor R&D bij ZF. “Deze mensen met deze kennis zijn zeldzaam in de markt en vullen daarom ons software ontwikkelingsteam in Friedrichshafen goed aan.”

ZF versterkt hiermee onder ander de ‘surround view’ technologie. Camera’s bekijken hierbij de omgeving van een voertuig en tonen dit beeld op een display in de auto. Hierdoor wordt mogelijk gevaar van kruisend verkeer vroegtijdig opgemerkt en kan de bestuurder of de auto zelf hierop reageren. Ook voetgangers en fietsers die zich om het voertuig bevinden komen toch in het blikveld van de bestuurder. Bovendien wordt manoeuvreren in smalle straten en parkeerplaatsen ook eenvoudiger.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer