Veiligste magazijn bij Valeo en Nedtrain • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Veiligste magazijn bij Valeo en Nedtrain

Het bedrijf Valeo Service Benelux uit Helmond heeft het veiligste magazijn van Nederland. Een vakjury verkoos het magazijn van het bedrijf tot het veiligste in de categorie ‘meer dan vijfentwintig medewerkers’. NedTrain uit Berkel-Enschot won dezelfde prijs in de categorie ‘minder dan vijfentwintig medewerkers’.

Valeo veilig magazijnNederland telt ruim 100.000 bedrijven met een magazijn. In deze magazijnen werken ongeveer 109.000 chauffeurs. Door mee te doen aan de prijs voor het veiligste magazijn zetten ondernemingen concrete extra stappen naar een hogere veiligheid binnen de logistieke werkomgeving. De verkiezing van het Veiligste Magazijn van Nederland werd georganiseerd door BMWT, Randstad, Logistiek Magazine en verladersorganisatie EVO. De uitreiking was het sluitstuk van de Dag van het Magazijn bij EVO in Zoetermeer.

Volgens de jury voldoet Valeo Service Benelux niet alleen ruimschoots aan alle wettelijk gestelde eisen en verplichtingen, maar zijn ‘kosten nog moeite gespaard om de veiligheidsmiddelen op een hoog niveau te brengen.’ Als voorbeeld noemt het juryrapport ‘een overzichtelijk opleidingsplan met de bevoegdheden van de diverse medewerkers.’ Ook wordt iedere medewerker gestimuleerd om zeven verbetervoorstellen per kwartaal in te dienen. ‘Dit concept werkt echt en hieruit blijkt dat men continue wil blijven verbeteren’, aldus de jury.

Nedtrain veilig magazijn‘Medewerkers krijgen uitgebreide training op verschillende vlakken, het werkmaterieel wordt gekeurd en de gevaarlijke stoffen worden opgeslagen op het buitenterrein in een goed onderhouden en afgesloten ruimte’, concludeert de jury over Nedtrain, dat een magazijn heeft met minder dan vijfentwintig medewerkers en dan ook in deze categorie de prijs in de wacht sleepte. Ook zijn de logistieke processen ‘logisch ingericht’. Zo is er bijvoorbeeld een duidelijke scheiding tussen reachtruckverkeer en orderverzamelingen.

Foto’s: Logistiek Totaal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer