Ga naar hoofdinhoud

Verenigd Koninkrijk gaat drie dagen na de Brexit al dwars liggen

De kater na de Brexit (van teleurstelling of het feest) is nog niet eens voorbij of het volgende Brexit-dilemma dient zich al aan: Het Verenigd Koninkrijk weigert een handelsakkoord met de Europese Unie te ondertekenen waarin staat dat het land bepaalde Europese regels moet respecteren na de Brexit. Dat blijkt uit enkele fragmenten van een toespraak die premier Boris Johnson maandag zal houden, melden diverse buitenlandse media.

“Het Verenigd Koninkrijk ziet niet de noodzaak van een vrijhandelsakkoord waarbij de regels van de EU op het vlak van concurrentie, subsidies, sociale bescherming, het milieu of andere worden aanvaard, net zoals de EU niet verplicht moet worden om bepaalde Britse regels te aanvaarden”, aldus Johnson.

De uitspraak van de Britse premier is opmerkelijk, omdat in de politieke verklaring over de toekomstige relatie is vastgelegd dat er sprake moet zijn van een “gelijk speelveld” na de Brexit.

Boris Johnson

Dit weekend liet Boris Johnson al weten dat hij plannen heeft om volledige douane- en grenscontroles in te stellen voor goederen uit de Europese Unie naar het Verenigd Koninkrijk. Zo zou hij, nu de Brexit een feit is, de druk op Europa willen opvoeren in de gesprekken over handelsovereenkomsten tussen de EU en de Britten.

Foto’s: Flickr Number 10

3 reacties op “Verenigd Koninkrijk gaat drie dagen na de Brexit al dwars liggen

  • Janssen

    Beste Arjan, u als journalist zou een objectieve kijk op zaken moeten geven. Dat geeft dit artikel en de kop al helemaal niet. Speelt Uw eigen mening of de vorm van de opdracht een rol? Mvg Janssen

  • Ikke

    Logisch… voor dat gedoe met die regeltjes zijn ze er toch uitgestapt? Ze willen de handel en het personenverkeer weer zelf in de hand nemen! Doe dan niet alsof dit als een verrassing komt! Echt slechte en subjectieve berichtgeving!!!

  • Het gaat Europa geld kosten, Gewoon contract opsturen vanuit Brussel dat wij alle samenwerking neerleggen en dat UK het mag uitzoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer