Vervoerders kunnen nu nog uitstel van belastingbetaling aanvragen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Vervoerders kunnen nu nog uitstel van belastingbetaling aanvragen

Ondernemers uit de vervoersbranche die door corona hun belastingen niet kunnen betalen, kunnen alleen deze maand nog bijzonder uitstel van betaling aanvragen. Als u nu bijzonder uitstel aanvraagt, dan loopt dat tot 1 oktober 2021. Vanaf deze datum moeten alle belastingen waarvoor u op of na 1 oktober 2021 aangifte doet, weer op tijd betaald worden. En ook belastingaanslagen waarvan de uiterste betaaldatum ligt op of na 1 oktober 2021, moet u betalen.

 Het aanvragen van bijzonder uitstel van betaling kan eenvoudig met een digitaal formulier via de site van de Belastingdienst.

 Tot en met 30 september hoeft de aanvrager de belastingen waarvoor hij bijzonder uitstel hebt, niet te betalen. Men krijgt hier een ruime betalingsregeling voor. Vanaf 1 oktober 2022 start de betalingsregeling voor de belastingschuld die men heeft opgebouwd tijdens het bijzonder uitstel. De belastingschuld wordt dan afbetaald in 5 jaar.

Hebt u bijzonder uitstel? En doet u in oktober 2021 aangifte over één of meer van de volgende tijdvakken? Bekijk wat de tijdvakken zijn waarover u voor het eerst niet alleen op tijd aangifte moet doen, maar ook weer op tijd moet betalen.

Krijgt u bijvoorbeeld op 2 september 2021 een aanslag inkomstenbelasting over 2020? Lees hier waarom het bijzonder uitstel voor deze aanslag niet geldt.

Op belastingdienst.nl/bijzonderuitstel vindt u de meest actuele informatie over uitstel van betaling van belastingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer