Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Chauffeurs ontevreden over ‘onveilige’ parkeerplaatsen

Vrachtwagenchauffeurs zijn over het algemeen tevreden over de Nederlandse (snel)wegen, maar aan de parkeerplaatsen kan nog altijd veel verbeterd worden. Dat meldt een reportage van Eén Vandaag dat ingaat op een rapport van Rijkswaterstaat.

Een op de drie transportbedrijven maakte verliesDe parkeerplaatsen langs (auto)snelwegen, en dan met name de capaciteit en de sociale veiligheid, zijn een van de zaken waar chauffeurs niet allemaal tevreden over zijn. Ook over het naar hun mening te weinig openstellen van spitsstroken en het inhaalverbod voor vrachtwagens als middel om de doorstroming te bevorderen zijn ze ontevreden. Voor de rest krijgt Rijkswaterstaat van de chauffeurs een dikke voldoende.

In onderstaande reportage komen diverse belanghebbenden aan het woord over de veiligheid op parkeerplaatsen. De voorzieningen mogen dan wel verbeterd zijn, veel chauffeurs hebben nog altijd een onveilig gevoel. Dat is in zes jaar tijd, de periode tussen nu en een vorige reportage (onderaan) die Eén Vandaag maakte, niet veel veranderd.

sitestat

sitestat

Eén reactie op “VIDEO – Chauffeurs ontevreden over ‘onveilige’ parkeerplaatsen

  • janssens

    Sinds 2004 is Rijkswaterstaat massaal gestart met het opheffen van parkeerplaatsen zonder voorzieningen. Met name die parkeerplaatsen werden ook gebruikt als homo-ontmoetingsplaatsen, waardoor er bijna continu daar mannen aan het rondlopen waren om tot ontmoetingen te komen. Juist daardoor waren die parkeerplaatsen veilig om er met je vrachtwagen te parkeren, omdat eventuele ladingdieven continu gestoord werden door die cruisende mannen. Ik weet dat Stichting Platform Keelbos bij het KLPD gegevens heeft opgevraagd waaruit dat beeld blijkt.
    Neem bijvoorbeeld bij de A2 daar is Aalsterhut gesloten zodat er nu uitgeweken moet worden naar een andere parkeerplaats die tot de 10 onveiligste van Nederland behoort. Dat zelfde geld verder op ook voor De Rooijen en Zwartehof bij Den Bosch waar nu uitgeweken moet worden naar De Lucht die nog onveiliger is. De gevolgen worden nu langzaam aan zichtbaar.
    Bovendien ontstaat voor de chauffeurs nu het probleem dat de parkeerplaatsen veel te ver uit elkaar liggen tot bijna 40 km waardoor zij problemen krijgen met hun rusttijden met alle gevolgen van dein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer