Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – DHL breidt wegtransport naar Noord-Afrika en Oost-Europa uit

DHL breidt zijn wegtransportdiensten naar Noord-Afrika verder uit. Sinds april wordt de inmiddels succesvolle linehaul op Marokko uitgevoerd. Aan de lijst met bestemmingen waarop onder de naam Euroconnect groepagediensten worden aangeboden is nu ook Tunesië toegevoegd. Vanuit Nederland zal er wekelijks op de nieuwe routes worden gereden.
DHL truck“DHL Freight versterkt zijn groepagenetwerk in Europa en daarbuiten voortdurend,” aldus Thomas George, CEO DHL Freight. “Marokko en Tunesië hebben sterke economische banden met Europa. Reden om deze landen op te nemen in het Euroconnect-netwerk, waarmee we onze part- en full-truckload services uitbreiden richting groepagediensten.”

Voor Georgië geldt dat daarmee ook een belangrijk deel van de Kaukasus wordt ontsloten voor regelmatig groepagetransport. “Armenië bijvoorbeeld is slecht via de lucht te bereiken; via Tbilisi doen wij dit land nu toch snel en met vaste regelmaat aan”, aldus Wouter van Benten, Managing Director van DHL Freight Benelux.

Het groepagenetwerk omvat nu meer dan 50 landen in Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Barcelona en Lyon fungeren als de Europese gateways voor respectievelijk Marokko en Tunesië. Frankfurt en Wenen zijn gateway voor Georgië.

De diensten op Tunesië en Marokko sluiten aan op locale distributienetwerken met een landelijke dekking. In Tunesië zijn zo alle belangrijke businesscentra binnen een dag bereikbaar. Vijf lokale vestigingen verspreid over het land dienen als hub waar ook klanten terecht kunnen. Het DHL-team in Tunesië beschikt over specifieke locale kennis en levert diensten op het vlak van douaneafhandeling en verzekeringen.

Euroconect omvat internationale groepagediensten voor gepalletiseerde en niet-gepallettiseerde goederen, ook die speciale zorg en aandacht vereisen, zoals gevaarlijke stoffen, temperatuurgevoelige producten en ladingen met een hoge waarde. DHL Freight biedt deur-tot-deur looptijden, met meer dan 2.000 internationale reguliere, vaak dagelijkse lijndiensten. Milieuaspecten worden betrokken bij de ontwikkeling van Euroconnect. Op verzoek rapporteert DHL Freight naar klanten over de CO2-uitstoot die met hun transport gemoeid is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer