Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Marechaussee doet aanhoudingen na ladingdiefstallen Schiphol

Foto: Politie

Twee rechercheteams van de Koninklijke Marechaussee (KMar) zijn vorig jaar onderzoeken gestart naar twee afzonderlijke diefstallen waarbij diverse ladingen elektronica zijn weggenomen uit bedrijven op de luchthaven. Beide ladingen vertegenwoordigden een totale waarde van zo’n 19 miljoen euro. Maart vorig jaar startten rechercheurs van de KMar een onderzoek naar de diefstal van een lading Apple iPhones met een waarde van zo’n 3 miljoen euro. Het rechercheteam hield de afgelopen maanden zes verdachten aan, afkomstig uit Zaandam, Amsterdam (2), Volendam, Eindhoven en Haarlemmermeer.

De laatste aanhouding vond vorige week plaats. Tijdens doorzoekingen in woningen van verdachten werd onder andere 30.000 euro aan contant geld aangetroffen en werden diverse telefoons en gegevensdragers in beslag genomen.

December vorig jaar startte een ander rechercheteam van de KMar een onderzoek naar de diefstal van een lading Apple iPhones met een waarde van 16 miljoen euro. Ook deze goederen werden weggenomen uit een loods van een bedrijf op Schiphol-Oost.

In het onderzoek stuitten rechercheurs op vijf verdachten, afkomstig uit Amsterdam, Purmerend, Kampen, Hoofddorp en Zaandam.

Tijdens diverse zoekingen bij bedrijven in Haarlemmermeer en Duitsland werden onder meer 9200 gestolen Apple iPhones teruggevonden. Daarnaast namen rechercheurs meerdere goudstaven en 141.000 euro aan contant geld in beslag onder één van de verdachten. Een Audi, diverse telefoons, gegevensdragers en administratie werden in beslag genomen.

Een van de aangehouden personen is verdachte in beide ladingdiefstallen, op andere punten vertonen de diefstallen eveneens overeenkomsten. Onder de verdachten bevinden zich drie personen die werkzaam zijn bij de bedrijven waar de goederen zijn weggenomen.

Beide rechercheteams van de KMar zijn bij diverse aanhoudingen ondersteund door het arrestatieteam van de BSB KMar en de observatie- en ondersteuningsgroep van de KMar op Schiphol. Daarnaast zijn digitale en financiële rechercheurs van de KMar ingezet. De Koninklijke Marechaussee doet verder onderzoek naar de verdachten onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer