Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Parckr App nu verkrijgbaar

Hij is al vaak aangekondigd, maar nu is-ie er dan echt: de Parckr-app, een smartphone app voor internationale vrachtwagenchauffeurs. Aan het eind van de toegestane rijtijd moeten chauffeurs soms noodgedwongen parkeren op overvolle, onveilige of oncomfortabele parkeerplaatsen. De Parckr App toont chauffeurs welke parkeerplaatsen er op hun route liggen en voorspelt hoe druk het is op die parkeerplaatsen.

Vrachtwagenchauffeurs kunnen met Parckr vooruitplannen zodat ze overvolle parkeerplaatsen kunnen vermijden en op tijd een veilige en comfortabele parkeerplaats kunnen vinden. Parckr geeft informatie over meer dan 2.000 parkeerplaatsen voor vrachtwagens in de Benelux, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. De App is gratis beschikbaar voor Android en iPhone en beschikbaar in Nederlands, Engels, Frans, Duits en Pools.

Parckr is naar eigen zeggen de eerste smartphone app die de bezettingsgraden van parkeerplaatsen voor vrachtwagens kan voorspellen. Tom van de Ven van Parckr zegt daarover: “De voorspellingen van Parckr zijn gebaseerd op een slim computermodel dat gebruik maakt van kunstmatige intelligentie en big data analytics. Het combineert data van GPS-volgsystemen met feedback van app-gebruikers om chauffeurs te informeren waar er plek is om te parkeren.” De feedback die chauffeurs in de app kunnen geven wordt onmiddellijk verwerkt in de voorspellingen die andere chauffeurs te zien krijgen.

parckrDe Parckr app geeft ook up-to-date informatie over de voorzieningen van elke parkeerplaats, zoals tankstations,restaurants, WIFI en sanitaire voorzieningen. Chauffeurs kunnen hun ervaringen delen door voorzieningen te beoordelen en te voorzien van commentaar. Zo helpen chauffeurs elkaar om veilig en comfortabel te parkeren. Tom van de Ven: “Vrachtwagenchauffeurs doen belangrijk werk. Wij willen hen de waardering geven die zij verdienen door voor hen de beste apps te maken die er zijn. Wij hebben hard gewerkt aan deze app en hopen dat de chauffeurs er blij mee zullen zijn.” Referentiedata werd verzameld met de real-time truck counting sensors van Tinynode.

De ontwikkeling van Parckr werd gesteund door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Lang werd er gesproken over Parckr alsof het een overheidsinitiatief was, maar dat is volgens Van de Ven niet het geval. “Het ministerie heeft ons ondersteund en deels gefinancierd, maar nu zijn we op de markt en moeten we onszelf kunnen bedruipen”, aldus Van de Ven tegen TTM.nl.

De Parckr app is vanaf nu gratis te downloaden van de Apple App Store en Google Play!

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer