Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Pilot medicijnbezorging DHL-drone loopt goed

DHL voert sinds september dit jaar een pilotproject uit met een drone die medicijnen levert naar het Waddeneiland Juist. Na twee maanden en 20 vluchten is men tevreden over de drone-lijndienst.

dhl-paketkopter-juist-detail

De eerste vluchten van de DHL-pakketdrone van het vaste land naar het eiland Juist, zijn vanuit het oogpunt van de Duitse Post, goed verlopen. Volgens Andrey Busch, Manager voor de DHL-pakketdienst in Europa en dus ook Duitsland, zijn er gedurende de 20 vluchten die zijn uitgevoerd geen storingen geweest. De onbemande helikopter heeft de 12 kilometer lange afstand naar Juist zowel in het donker, bij regen en mist afgelegd met medicijnen in de compacte vrachtruimte. Deze positieve ervaring kan een solide basis zijn voor verder inzet van drones in slecht bereikbare gebieden. Vooralsnog is er echter nog geen sprake van mogelijke vervolgprojecten.

De drone wordt op het vaste land door een koerier van DHL voorzien van de spoedzending medicijnen. De drone kiest het luchtruim en vliegt op 50 m hoogte boven de Waddenzee naar het eiland Juist. De daar aanwezige DHL koerier haalt de medicijnen uit de laadruimte en zorgt ervoor dat deze op de juiste plek worden bezorgd.

Onderstaande video geeft de medicijnbezorging op het eiland Juist goed weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer