VIDEO – Rabelink neemt dozenlosser in gebruik • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Rabelink neemt dozenlosser in gebruik

Rabelink Logistics is als eerste de Cartonmover gaan gebruiken. Met behulp van de semiautomatische losmachine worden dozen gelost, waarmee een oplossing is gevonden voor deze fysiek zware en kostbare klus. Nadat de Cartonmover de afgelopen maanden uitvoerig is getest en aangepast, is de losmachine inmiddels volledig operationeel.

rabelink CartonmoverHet handmatig lossen van containers, geladen met losse dozen, vergde veel van de werknemers van Rabelink. Managing director Alwin Schweckhorst besloot zodoende een jaar geleden tot aanschaf van de Cartonmover, door Tony Groters ontwikkeld en geproduceerd door Burghardt Techniek uit Zelhem. “Het handmatig tillen van de dozen was bijna niet meer te doen. Het werd steeds lastiger om goede mensen te vinden voor het zware werk. Bovendien kostte het veel tijd en dus geld. We staan altijd open voor goede, doordachte logistieke innovaties, en durfden het aan deze oplossing een kans te geven”, vertelt Schweckhorst. De directeur van Rabelink heeft geen spijt van die beslissing.

Nadat de Cartonmover eerst in Doetinchem werd ingezet, is de losmachine (die dozen tot 23 kg kan verwerken) inmiddels operationeel in ’s-Heerenberg. “Op beide locaties heeft de machine zich ruimschoots bewezen.” De tevredenheid van Schweckhorst komt mede voort uit de goede ervaringen van medewerkers die zich in de praktijk met de Cartonmover hebben beziggehouden. De aanvankelijke scepsis was bij warehouse manager Maikel Visser snel verdwenen. “Al na de eerste containers was duidelijk dat de flexibiliteit groot is. De machine rijdt vrij van dock naar dock en lost vrijwel alle doosafmetingen soepel en probleemloos. Daarbij is de productiviteit steeds verder gestegen.”

De financiële voordelen zijn niet de enige reden dat Schweckhorst te spreken is over de inzet van de Cartonmover. “Het wordt moeilijker om mensen te vinden die handmatig containers willen lossen. Met de alsmaar strenger wordende arboregels wordt dat in de toekomst waarschijnlijk alleen nog maar lastiger. De Cartonmover heeft voor ons bewezen dat het lossen van containers op een ergonomisch meer verantwoorde wijze en bovendien sneller kan. Fysieke klachten worden voorkomen en we besparen veel tijd en geld.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer