VIDEO - Transport Dakota nu wel goed verlopen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Transport Dakota nu wel goed verlopen

Het opvallendste decorstuk van de musical Soldaat van Oranje is donderdagavond aangekomen op het voormalige militaire vliegveld Valkenburg.Transporteur Saan leverde het Dakota vliegtuig wèl correct aan op de plaats van bestemming.

dakota vervoerd door saanOp drie trailers arriveerde rond 22.45 uur een Dakota PH-ALR Reiger uit 1937, afkomstig van luchtvaartthemapark Aviodrome in Lelystad.

Eerder stelde museumpark Bevrijdende Vleugels in Best een historisch toestel van hetzelfde type ter beschikking, maar dat raakte tijdens het transport vorige maand ernstig beschadigd. Donderdagavond liep alles op rolletjes en deden zich geen problemen voor onderweg.

De musicalproductie Soldaat van Oranje, die vanaf 10 oktober te zien is in een tot theater verbouwde hangar op vliegveld Valkenburg, gebruikt de Dakota als decorstuk.Voor het vervoer werden het staartstuk, de vleugels en een deel van de romp van het gevaarte gedemonteerd. De delen zijn op trailers getransporteerd over de rijkswegen A6, A1, A10, A4 en A44.

Lees ook: Saan transporteert vervangende Dakota Soldaat van Oranje

               Foto’s + VIDEO: Truck met Dakota klem op viaduct

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer