Vos Logistics rondt reorganisatie af • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Vos Logistics rondt reorganisatie af

Vos Logistics heeft de in het vierde kwartaal 2008 ingezette operationele herstructurering afgerond. De onderneming heeft het eigen wagenpark verder teruggebracht – van 1.700 eenheden naar 1.300 – en het aantal vaste medewerkers gaat terug naar 2.300 fte’s. Dat meldt Vos Logistics op haar website.

Vos Logistics met MAN TGAOok is een vergunning voor werktijdverkorting voor 60 medewerkers verleend. Door deze maatregelen staat er nu een efficiënte en gezonde onderneming die slagvaardig kan inspelen op de sterk wisselende vervoersvraag.

De kosten die met de invoering van het herstructureringsprogramma gemoeid zijn, komen ten laste van de resultaten over 2008. Het jaar 2008 zal dan ook met een verlies worden afgesloten, dat voor het grootste deel door eenmalige lasten wordt veroorzaakt.

De financiers hebben het lopende financieringsarrangement verlengd tot 2010. Daarnaast hebben zij het garantievermogen van de onderneming versterkt met € 36 miljoen. De rentelasten zullen substantieel afnemen. Ook wordt voorzien in de liquiditeitsbehoefte van de onderneming om de recessie in 2009 goed door te komen.

De afgelopen weken is constructief overleg gevoerd over dit herstructureringsprogramma met vele betrokken partijen, waaronder de Ondernemingsraad, vakbonden, banken en toeleveranciers.

Na de zomer 2008 had Vos Logistics al een aantal maatregelen genomen met het oog op de verwachte teruggang van de economie. De onverwacht snelle en scherpe economische terugval maakte verdere ingrepen noodzakelijk.

Frank Verhoeven, CEO en Ben Vos, CFO van Vos Logistics zeggen hierover: “Wij zijn blij dat we het snel op een zodanig constructieve manier met onze stakeholders eens konden worden over de verschillende aspecten van ons herstructureringsplan. Het is een bewijs dat betrokken partijen vertrouwen hebben in onze aanpak en de maatregelen om de continuïteit van Vos Logistics te borgen. Met deze herstructurering is een robuuste basis gelegd voor een gezonde onderneming.”

Vos Logistics blijft zich onverminderd richten op behoud van zijn sterke marktpositie in Europees transport in het volume- en bulksegment. Daarnaast streven wij naar selectieve groei in logistieke dienstverlening in specifieke nichemarkten.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer