Ga naar hoofdinhoud

VTL: “Vraag naar geschoolde medewerkers neemt weer toe”

VTL, het opleidingscentrum voor de transport- en logistieksector, verwacht dat de vraag naar geschoolde medewerkers binnen de transport- en logistieksector op de middellange weer zal toenemen.

Verkeersschool VRS van Vugt LZVReden te meer voor VTL om aanwezig te zijn op de Carrosserie Vakdagen, die op dinsdag 31 maart tot en met donderdag 2 april werden gehouden in het Overijsselse Hardenberg en waar veel belangrijke kopstukken uit de sector aanwezig zijn. “Ondanks de tijdelijke dip in de vraag naar medewerkers in de transport- en logistieksector blijft de sector een zeer dynamische markt” aldus Suzanne Staal, manager Opleiding & Training bij VTL. “Momenteel heeft de sector te kampen met terugvallende resultaten, maar als je bedenkt dat de sector vorig jaar nog te maken had met een fiks tekort aan goed opgeleid personeel, betekent dat dat je nu al moet investeren in goed geschoolde medewerkers om de sterke fluctuaties weer op te kunnen vangen”.

Een andere ontwikkeling die dit vooruitzicht onderschrijft, is de Richtlijn Vakbekwaamheid. Deze Europese richtlijn stelt extra eisen aan de basiskwalificatie voor aankomende beroepschauffeurs en verplicht actieve bus- en vrachtautochauffeurs om nascholing te volgen. Chauffeurs kunnen hun vakbekwaamheid (wat nu het chauffeursdiploma is) alleen behouden als zij gedurende 5 jaar 35 uur nascholing volgen. Alle EU-landen zijn verplicht om de Richtlijn voor hun huidige en aankomende chauffeurs in te voeren. Hierdoor ontstaat er uniformiteit in de eisen die gesteld worden aan Europese chauffeurs. In Nederland is CCV in opdracht van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat verantwoordelijk voor de invoering van de Richtlijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer