Arvato breidt uit voor Victron Energy • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Arvato breidt uit voor Victron Energy

Arvato Supply Chain Solutions heeft zijn logistiek centrum in Venray uitgebreid tot een totaal van ongeveer 12.000 vierkante meter en heeft het nu officieel in gebruik genomen. De nieuwe hal, die daar in de afgelopen 4 maanden werd gebouwd, is bestemd voor de voortdurend groeiende activiteiten van klant Victron Energy. Arvato verzorgt al sinds 2015 de logistiek en fulfillment op de locatie voor het bedrijf, dat apparatuur voor autonome energieopwekking en zonnesystemen voor uiteenlopende industrieën produceert. Met de uitbreiding van bijna 25 procent is extra capaciteit gecreëerd voor de belangrijkste producten van Victron Energy.

Onlangs nog verlengde Victron zijn contract met Arvato Supply Chain Solutions tot 2027. “Voor ons is de verlenging met vijf jaar een blijk van vertrouwen in de eerdere samenwerking”, benadrukt Martijn Nielen, Managing Director bij Arvato Supply Chain Solutions in Nederland. “Dit is geen vanzelfsprekendheid in de logistieke markt.” Met de huidige uitbreiding van het distributiecentrum, dat is gevestigd in een logistiek park op ongeveer 25 kilometer van Venlo en direct aan de A73, houdt Arvato Supply Chain Solutions rekening met de enorme groei van Victron Energy. Het Nederlandse bedrijf, met hoofdkantoor in Almere-Haven, is een van ’s werelds toonaangevende fabrikanten van componenten voor autonome stroomopwekking voor voertuigen en de mobiele maritieme sector, evenals voor stationaire netgekoppelde en netonafhankelijke zonne-energiesystemen. In Venray worden opslag- en transportdiensten geleverd voor de B2B-activiteiten van de klant, die voornamelijk gericht zijn op de economische regio EMEA. “Een bijzonder kenmerk van het contract is dat Victron Energy een bijzonder groot aantal heavyweight producten in haar portfolio heeft, die speciale eisen stellen aan warehousing”, legt Martijn Nielen uit. “Daarom hebben we bij de uitbreiding ook gekozen voor innovatieve heftechnologie van TAWI, die de handling veel eenvoudiger maakt.” Bovendien werd het nieuwe dc-gedeelte uitgerust met een in-rack sprinklersysteem dat speciaal ontworpen is voor gevaarlijke goederen. De vestiging telt momenteel 50 medewerkers die de orders verwerken, een aantal dat de komende maanden naar verwachting zal toenemen.


Matthijs Vader, Managing Director van Victron Energy (links) en Martijn Nielen, Managing Director Arvato Supply Chain Solutions

“De nieuwe hal is een welkome uitbreiding om onze groei op te vangen”, zegt Matthijs Vader, Managing Director bij Victron Energy. “De uitbreiding is een maand eerder dan gepland in gebruik genomen, wat de leidende rol van Arvato als fulfillment partner op indrukwekkende wijze onderstreept.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer