Ga naar hoofdinhoud

Bakker Transport bouwt Food-Grade Warehouse

Komende vrijdag, 21 juni, wordt de eerste paal geslagen voor een  nieuw  te bouwen Food-Grade Warehouse achter de huidige locatie van Bakker op industrieterrein IBF in Heerenveen. Daarmee wordt een volgende stap gezet in de verdere uitbreiding van de Friese onderneming van het jaar 2019.

Dat het bedrijf hard groeit blijkt uit het feit dat deze nieuwbouw al snel volgt na het in gebruik nemen van nieuwe warehouses in 2015, 2016 en 2018.  Dit gebouw is inmiddels al weer zo goed gevuld dat een verdere vergroting van de op- en overslagcapaciteit nodig is. Daarmee is Bakker voorbereid op de toekomst en kan het de service aan bestaande en nieuwe opdrachtgevers continueren en nog verder verbeteren.

De nieuwe bouwkavel op industrieterrein IBF heeft een oppervlakte van 40.000 m2. Daarvan wordt 22.000 m2 bebouwd met o.a. een modern warehouse van 10.000 m2 en 13 meter hoog. De watergang die de terreinen nu scheidt, zal worden versmald tot 8 meter. De terreinen worden gekoppeld door een dam. Het nieuwe gebouw wordt voorzien van de nieuwste technieken en wordt voorbereid op het gebied van temperatuurbeheersing. Het gebouw wordt uiteraard duurzaam wat bij Bakker als rode draad door de onderneming loopt. Het gebouw voldoet aan alle normen en eisen voor de  voedselveiligheid. De indeling wordt flexibel, zodat alle mogelijkheden voor een multifunctioneel gebruik beschikbaar zijn.

De nieuwbouw van het warehouse gaat gepaard met de uitbreiding van 400 m2 nieuwe kantoren.

Bakker kiest ervoor, net als in de vorige vier bouwfases om zelfstandig  als hoofdaannemer op te treden. Met de nieuwbouw en de aanleg van infrastructuur is een investering van ruim 6 miljoen euro gemoeid. Naar verwachting kan het nieuwe gebouw in december 2019 in gebruik worden genomen. Na realisatie van de nieuwbouw beschikt het bedrijf over ruim 32.000 m2 warehouseruimte.

Bakker Transport & Warehousing is een geavanceerd logistiek dienstverlener gespecialiseerd in levensmiddelenlogistiek en aanverwante producten. Bakker heeft dagelijks 40 vrachtwagencombinaties onderweg. Het bedrijf im- en exporteert voor haar klanten naar meer dan 80 landen over de hele wereld. Er werken 120 mensen. Het bedrijf vervoert voornamelijk producten onder temperatuurbeheersing voor supermarkten, productiebedrijven en groothandel. Het verzorgingsgebied  strekt zich uit over de Benelux en Noordwest-Duitsland. Bakker Transport & Warehousing biedt een totaal concept aan logistieke activiteiten. Van opslag, overslag en orderpicking tot en met aanvullende diensten, zoals in- ompakken, etiketteren, douanefaciliteiten etc. Bakker Transport & Warehousing werd in april verkozen tot Friese onderneming van het jaar 2019.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer