Ga naar hoofdinhoud

Broekman Logistics opent nieuw dc voor Kubota

Het Rotterdamse Broekman Logistics en Kubota uit Japan hebben afgelopen vrijdag een nieuw distributiecentrum in Weert geopend. In aanwezigheid van de Japanse ambassadeur verrichtte een delegatie van Kubota en Broekman Logistics de opening.

In het 62.000 m² state-of-the-art magazijn faciliteert Broekman Logistics de opslag, eindassemblage en ook de uitgaande logistiek voor Kubota Baumaschinen GmbH, onderdeel van Kubota Construction Machinery Division. 

Broekman Logistics en Kubota werken al sinds 2006 samen, aanvankelijk vanuit een Europees Distributie Centrum (EDC) in Sittard. De gehele operatie is in 2008 verhuisd naar de bestaande Broekman-locatie in Born. In goede samenwerking met Kubota heeft Broekman Logistics in 2021 besloten de nieuwbouwlocatie in Weert te ontwikkelen. 

Verdere efficiëntie

In het nieuwe magazijn in Weert is verdere efficiëntie gerealiseerd. De nieuwe opzet kent een geoptimaliseerde lay-out van de logistieke en assemblage activiteiten, verkorting van de doorlooptijden en het faciliteren van toekomstige groei voor Kubota. Bovendien draagt het pand bij aan verdere verduurzaming, waar beide partijen veel waarde aan hechten. Zo zijn er rondom het pand grote buffertanks geplaatst waarin regenwater wordt opgevangen. Dit wordt onder andere gebruikt voor de groene omgeving en de 100 jaar oude bomen rondom het pand.

Dierbare samenwerking

Rik Pek, CEO Broekman Logistics: “De relatie met Kubota is ons als bedrijf, maar ook mij persoonlijk, zeer dierbaar. Na opeenvolgende jaren van groei was het tijd om onze samenwerking verder te intensiveren en Kubota te voorzien van een state-of-the-art warehouse. Ik ervaar al jaren hoe goed de waarden van onze bedrijven matchen. We zijn beide erg ondernemend, hebben aandacht voor mensen en hechten aan lange termijn relaties. We zijn erg enthousiast over de huidige samenwerking met Kubota en kijken ernaar uit dit voort te zetten in Weert.”  

Klanttevredenheid nog verder verbeteren

Toshitaka Matsuo, President van Kubota Baumaschinen GmbH, zegt: “De verhuizing naar het nieuwe distributiecentrum in Weert is een grote stap voorwaarts voor Kubota en staat symbool voor ons partnership met Broekman Logistics. Deze uitbreiding betekent een aanzienlijke investering van de bedrijfsactiviteiten en helpt ons niet alleen om ons huidige aanbod van diensten verder te verbeteren, maar ook om de tevredenheid van dealers, distributeurs en uiteindelijk, eindklanten te verhogen.”

Grote speler in Limburg

Met het nieuwe warehouse in Weert vergoot Broekman zijn aanwezigheid in Limburg. Collin Baird, General Manager Broekman Logistics Weert: “We hebben nu vestigingen in Weert, Venlo en Born. Limburg is voor ons een geweldig goede uitvalsbasis om de klanten van onze klanten te bedienen in Nederland en een groot deel van Europa. Ook vinden we hier goed opgeleide vakmensen.” In de Limburgse vestigingen van Broekman Logistics worden eindmontage- en fabricagewerkzaamheden voor klanten uitgevoerd in de sectoren heavy machinery en specialty chemicals.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer