Dachser opent warehouse bij Rotterdam • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Dachser opent warehouse bij Rotterdam

Dachser is de week goed begonnen met de opening van het nieuwe warehouse van Dachser Logistics Center Rotterdam. Door de uitbreiding van 17.278 extra vierkante meter opslagruimte bovenop de bestaande warehouse activiteiten, beschikt de logistiek dienstverlener in Waddinxveen nu over een totale opslagcapaciteit van 50.000 vierkante meter met plaats voor 55.000 pallets.

Het warehouse is gelegen aan de A12 op de logistieke hotspot Distripark Doelwijk en is 40 kilometer verwijderd van de haven van Rotterdam en 45 kilometer van de luchthaven Schiphol. “Door deze strategische ligging met directe aansluiting op ons Europees groupage netwerk, zijn onze klanten direct verbonden met Europa en de rest van de wereld”, zegt Edwin Vermeulen, General Manager Dachser Logistics Center Rotterdam. ‘’Wij bieden onze klanten een logistieke totaaloplossing waarbij wij zowel wegtransport als lucht- en zeevracht in combinatie met warehousing kunnen verzorgen. We willen onze klanten ontlasten van logistieke uitdagingen, zodat ze zich volledig kunnen concentreren op hun corebusiness.’’

In december 2019 werd de eerste paal van het nieuwe warehouse geslagen. De plannen voor een nieuwe uitbreiding had de logistiek dienstverlener voor COVID-19 al concreet en zijn precies op tijd voltooid: “Met name in de sectoren waar wij actief in zijn zoals tuinieren, doe-het-zelf, sportartikelen, cosmetica en elektronica geven mensen meer geld uit”, legt René van Zandbergen, Contract Logistics Manager Dachser Benelux, uit. “De extra opslagcapaciteit is daarom nu nog harder nodig en een deel van de nieuwe vloer is alweer gevuld.”

De logistiek dienstverlener verwacht dat naast de coronacrisispandemie ook de Brexit veel invloed zal uitoefenen op warehousing. ‘’Veel bedrijven verplaatsen de opslag van hun goederen naar het Europese vasteland”, vervolgt Vermeulen. “De fiscale voordelen in Nederland maken het aantrekkelijk voor bedrijven over de hele wereld. Daarnaast hebben we een douane-entrepot en bieden we ondersteuning bij de fiscale vertegenwoordiging.”

Met deze uitbreiding en de continue investering in opleiding van zijn medewerkers heeft Dachser de juiste faciliteiten en expertise in huis en is de logistiek dienstverlener klaar voor de toekomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer