Danone vestigt wereldwijd dc in Nederland • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Danone vestigt wereldwijd dc in Nederland

VolkerWessels Logistics Development (VWLD) heeft een huurovereenkomst getekend met Danone voor een nieuw state-of-the-art distributiecentrum van 56.000 m² in Cuijk (Zuidoost-Nederland). De bouw van het project wordt in november van dit jaar gestart door Systabo (ook een VolkerWessels bedrijf) en zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2021 operationeel zijn. Het dc zal een belangrijke rol spelen in het verbeteren en versnellen van de Europese distributie van het Danone portfolio.

Erjan Sprakel, directeur van VWLD: “De constructieve samenwerking tussen de teams van Danone, Bedrijvenpark Laarakker en onszelf heeft tot dit perfect gelegen distributiecentrum in Cuijk geleid. We zijn erg blij dat we aan de eisen van de lokale gemeenschap en Danone hebben kunnen voldoen door het genereren van werkgelegenheid in een duurzaam distributiecentrum, gelegen direct naast de fabriek van Danone.”

Het distributiecentrum komt naast de splinternieuwe fabriek in Haps die Danone vorig jaar heeft geopend, ter vervanging van de oude Nutricia-fabriek in Cuijk. Dit bevestigt wederom de toewijding van Danone om verder te investeren in Nederland. Naar verwachting zal het nieuwe distributiecentrum werkgelegenheid creëren voor ongeveer 100 werknemers in de regio. Vanuit het nieuwe distributiecentrum worden apotheken, ziekenhuizen en retailers rechtstreeks bediend en worden producten geëxporteerd naar 80+ landen.

Het distributiecentrum is perfect gelegen op het Bedrijvenpark Laarakker, met directe toegang tot alle belangrijke wegen in de regio (A15, A50, A67, A2 en A12) via de A73. Bedrijvenpark Laarakker is gevestigd in de AgriFood Capital, een samenwerkingsverband van ondernemers, overheden en onderwijsinstellingen in de regio Noordoost-Brabant.

Als onderdeel van zijn beleid zal Danone zich de komende jaren blijven richten op manieren om bij te dragen aan het milieu. Het nieuwe distributiecentrum past binnen die ambitie. Danone wil een distributiecentrum bouwen met een ‘zeer goede’ BREEAM-duurzaamheidsbeoordeling, met de ambitie om de komende jaren CO2-neutraliteit te realiseren.

Systabo, ook een VolkerWessels bedrijf, gaat het distributiecentrum bouwen. Het dc krijgt een BREEAM Very Good duurzaamheidsbeoordeling. Het ‘all electric’ distributiecentrum gaat Danone helpen om de komende jaren op deze locatie een CO2-neutrale operatie te realiseren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer