Jumbo verhuist bloemen-dc • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Jumbo verhuist bloemen-dc

Jumbo heeft dinsdag de deuren geopend van haar nieuwe distributiecentrum en binderij voor bloemen. Door de groeiende populariteit van boeketten en bloemen bij Jumbo, was de vorige locatie aan de Zuidkade te krap geworden. Het nieuwe pand aan Amert 504 in Veghel heeft een oppervlakte van maar liefst 5.000 m², een verdubbeling van de capaciteit.

Dankzij de nieuwe locatie kan Jumbo aan de sterk groeiende vraag naar bloemen blijven voldoen en seizoenspieken opvangen. De focus komt te liggen op de productie van boeketten. Deze worden ter plekke met de hand gemaakt door de bindsters van Jumbo. Het nieuwe distributiecentrum werd geopend door Kitty van Eerd – echtgenote van Karel van Eerd, oprichter van het familiebedrijf. Tevens nam zij de allereerste bos bloemen in ontvangst.

Jumbo maakt een sterke groei door. Onder andere door de uitbreiding met tientallen EMTÉ supermarkten en de opening van diverse nieuwe Jumbo Foodmarkten en Jumbo City’s. Hierdoor groeit de afdeling Bloemen en Planten mee. Dit vraagt veel van Jumbo’s bevoorradingsketen en de drukte op het distributiecentrum en de bloembinderij in Veghel is aanzienlijk toegenomen. Dankzij de nieuwe locatie, kan Jumbo de productielijnen uitbreiden en tegelijkertijd op basis van de hoogste product- en veiligheidsstandaarden werken.

Jumbo koopt bloemen en planten rechtstreeks in bij telers en de productie van boeketten wordt in eigen beheer gedaan. De bloemen worden gesneden op een volledig geautomatiseerde transportband en vervolgens door bindsters met de hand verwerkt tot prachtige boeketten. De bindsters werken iedere dag met veel passie aan het creëren van de mooiste boeketten voor de klanten van Jumbo. Daarna plaatst de transportband automatisch het elastiekje en verpakkingsmateriaal voordat de boeketten naar de winkels gaan.

Jumbo houdt de regie in de volledige keten – vanaf teelt tot en met eindproduct – zelf in handen, waardoor zij klanten kwaliteit, een lang vaasleven en betaalbare prijzen kan bieden. “We geloven in goede relaties met onze telers, die uitsluitend voor Jumbo bloemen en planten telen.”, vertelt Bart Kemperman, Manager Bloemen en Planten van Jumbo. “Ruim 80 procent van onze bevoorrading loopt via telers. Hierdoor kunnen we sneller van oogst naar productie en uiteindelijk naar verkoop in onze winkels gaan. Jumbo maakt afspraken met telers, zodat we de kwaliteit en versheid kunnen waarborgen en een goed inzicht hebben in de herkomst van onze producten. Onze klanten kunnen er hierdoor altijd op vertrouwen dat onze bloemen en planten van de hoogste kwaliteit zijn en een lang vaasleven hebben. Jumbo biedt een ‘vaasgarantie’ van zeven dagen. Dat betekent dat klanten minimaal zeven dagen van hun verse bloemen kunnen genieten.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer