Kärcher schrobt en zuigt het hele warehouse schoon • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Kärcher schrobt en zuigt het hele warehouse schoon

Kärchers portfolio van schrob-/zuigmachines is uitgebreid met de B 110 R. Deze nieuwe zitschrob-/zuigmachine kenmerkt zich door twee volledig vernieuwde componenten die erg bepalend zijn voor het uiteindelijke reinigingsresultaat: de borstelkop en de zuigbalk. Vervaardigd uit  robuuste materialen garanderen ze een stille, energiezuinige werking. Naast de vernieuwde borstelkop en zuigbalk levert het nieuw ontwikkelde zijschrobdek extra efficiëntiewinst op. Voortaan kunnen grote oppervlakken in warehouses, productiehallen, winkelcentra, parkeergarages en luchthavens dus hygiënisch én kostenbesparend worden gereinigd.

De nieuwe borstelkop uit aluminium overtuigt door zijn erg rustige, stabiele loop. Zo wordt het geluidsniveau tijdens het reinigen tot 10 dB(A) beperkt waardoor het voor de gebruiker aangenamer is om langere tijden met de machine te werken. De waterdosering naar de borstelkop wordt gereguleerd naargelang de rijsnelheid: bij een hogere snelheid vloeit er meer water, bij een lagere snelheid verloopt de watertoevoer trager. Dit garandeert een betrouwbaar zuigresultaat, ook wanneer de machine in de bochten vertraagt. Het resultaat: een besparing tot 50 procent aan water en reinigingsmiddel. De nieuwe zuigbalk met scheurvaste zuiglip is gemaakt uit stabiel gegoten aluminium en gaat ook bij veelvuldig gebruik lang mee. En dankzij de nieuwe, snelsluitingen kan hij eenvoudig worden verwijderd en bevestigd aan de machine.

Het optioneel verkrijgbare zijschrobdek kan aan de rechterzijde van de machine worden gemonteerd. Deze optie vergroot de werkbreedte met 100 mm en maakt het mogelijk om tot dicht bij de randen te reinigen. Reinigen kan nu zelfs onder overstaande randen, zoals aan een koelvak in de supermarkt. Het zijschrobdek is flexibel gemonteerd: bij contact met een obstakel geeft het mee en zwenkt het onder de machine, een betrouwbare manier om schade te voorkomen. De vier horizontaal aangebrachte geleiderollen op het schrobdek ondersteunen ook het veilige werken.

De B 110 R voldoet aan de verwachtingen van de meest veeleisende gebruikers. Het nieuwe doseersysteem met afzonderlijk reservoir ondersteunt de precieze toevoeging van reinigingsmiddel per 0,1 of 0,25 procent. De in de hoogte en lengte verstelbare stoel zorgt voor uitstekend zitcomfort. Het grote display geeft duidelijk alle parameters weer die de gebruiker nodig heeft om zijn werk uit te voeren. Bovendien is de machine uitgerust met nog een aantal Kärcher features waaronder het automatische schoonwater vulsysteem (Auto-Fill), het automatische tankspoelsyteem, de Easy Operation draaischakelaar voor de eenvoudige selectie van reinigingsprogramma’s en het KIKsleutelsysteem dat elke gebruiker verschillende gebruiksrechten toewijst, foutieve bediening vermijdt en in 30 talen beschikbaar is.

De rijsnelheid van de B 110 R bedraagt 6 km/u. Bij reinigingsritten kan de machine eenvoudig hellingen tot 10 procent aan, bij transportritten vormen hellingen tot 18 procent geen hindernis. De batterijen zijn met een vermogen van 170 Ah leverbaar. De dagrijlichten zorgen voor extra veiligheid. Dankzij de handige on-board-lader kan de machine ‘s nachts opgeladen worden. En tot slot laat de remote software functie toe om de machine – indien nodig – vanop afstand te onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer