Rensa breidt uit met nieuw dc in Doetinchem • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Rensa breidt uit met nieuw dc in Doetinchem

De Rensa Family bedrijvengroep bouwt een nieuw en duurzaam distributiecentrum aan de Bedrijvenweg in Doetinchem. Het pand, waarvan de bouw onlangs is gestart, is een uitbreiding van de reeds bestaande distributiecentra in Doetinchem, wordt 15 meter hoog en biedt 16.000 vierkante meter aan opslagcapaciteit. De bouw is naar verwachting eind dit jaar voltooid.

 “De komende jaren gaan miljoenen huishoudens van het gas af. Die ontwikkeling vraagt niet alleen veel op technologisch gebied, maar ook van onze distributiecentra en ons logistieke apparaat”, zegt algemeen directeur Henk-Jan Wegman. “Zo kun je tot wel acht cv-ketels kwijt op één pallet, maar heb je voor een enkele warmtepomp al één of soms zelfs twee pallets nodig. Dat vraagt om een andere logistieke afhandeling en gebruik van de ruimte.”

Met de uitbreiding van de opslagcapaciteit in Doetinchem kan de Rensa Family niet alleen het assortiment en de voorraad passend uitbreiden, maar “met deze uitbreiding houden we ook onze servicegraad onverminderd hoog”.

Voor de Rensa Family is het een logische volgende stap om een distributiecentrum op duurzame wijze te realiseren. Zo zal er geen gasaansluiting meer zijn en zorgen onder meer zonnepanelen, warmtepompen, vloerverwarming en ledverlichting ervoor dat het pand een EPC van 0,0 heeft.

Henk-Jan Wegman: “We willen meer zijn dan een groothandel. We leveren producten en kennis voor de energietransitie, maar zien daarin ook onze eigen rol. We voelen de plicht om de CO2-uitstoot van onze logistiek naar beneden te brengen en werken daar al jaren aan.”

Zo zijn de oude vrachtwagens vervangen, worden de magazijnen verwarmd met biogas en rijdt een deel van het wagenpark op biobrandstof, gemaakt van onder meer gebruikt frituurvet. “Een verdere duurzame uitbreiding van onze opslagcapaciteit is daarom een logische stap.”

De Rensa Family is een internationale groep van familiebedrijven die als toeleverancier in de installatiesector opereert. De Rensa Family bestaat onder meer uit de volgende gespecialiseerde groothandels: DEWEtech (Duitsland), Gafco, GévierDales, Inexeon, Libra Energy, Renova Verholt (Duitsland), Rensa, Rensa Family Company, Uniprest (Roemenië) en Verholt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer