Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Hoe los je automatisch koffiebonen uit zeecontainers?

Tramar, een koffieopslagbedrijf in het Franse Le Havre, zal binnenkort jute zakken met koffiebonen uit zeecontainers lossen met een machine van Copal.

Zoals op veel plaatsen, ondervindt ook Tramar problemen met het vinden van mensen om de containers met koffiebonen handmatig te lossen. De jongere generatie is veelal niet bereid om dit zware werk te doen en werknemers die deze fysieke klus nog wel willen uitvoeren, zijn vaak diegenen die binnenkort de pensioengerechtigde leeftijd bereiken.

Daarnaast is het vermijden van het risico op potentiële claims voor het overtreden van arbeidswetten met betrekking tot het maximaal toegestane tilgewicht een argument voor Tramar om hun koffie inbound te automatiseren met Copal.

Als antwoord op het tekort aan arbeidskrachten in de logistieke sector beperkt het Copal systeem het fysieke werk van repetitieve of herhalende handmatige handelingen. Dat verduurzaamt de keten en leidt tot operational excellence.

Het systeem is uitgerust met een 3D vision camera, lasersensoren en speciale software die de inhoud van de container in één oogopslag herkennen. De producten worden uit de container gepakt met behulp van een speciale grijper en vervolgens op een drop-off-transportband geplaatst. Via een uitschuifbare transportband worden de producten naar de achterkant van het ontlaadsysteem transporteeerd voor opslag of verdere verwerking.

Het systeem biedt hen naast een oplossing voor deze problemen flexibiliteit qua lostijden en kan containers ook buiten reguliere werktijden ontladen.

Tramar is specialist in het lossen en opslaan van koffiezakken. Hun speciale magazijn van 12.000 m2 is speciaal ontworpen voor koffie en is LIFFE-genomineerd. Met een opslagcapaciteit van 160.000 zakken koffie verwerken ze ongeveer 50.000 ton koffie per jaar.

Copal Handling Systems is de eerste inbound specialist met een volledig geautomatiseerd systeem voor het ontladen van ongepalletiseerde dozen en jute zakken uit zeecontainers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer