Ga naar hoofdinhoud

Webinar: energie en geld besparen in je (cold) warehouse

Hoe de energiekosten in toom houden en tegelijkertijd de operationele efficiëntie verbeteren? Tijdens het webinar ‘Energie en geld besparen in je cold warehouse’ op 28 september vertellen de specialisten van Groenewout, Americold Urk en Rite-Hite je alles over energielekken, koudeverlies en hoe dit tegen te gaan.

Hoe spoor je energielekken op? En hoe groot is dit probleem eigenlijk? Ongemerkt zijn er veel plekken in een coldstore of warehouse waar koudeverlies of warmte-infiltratie optreedt. Dit brengt hoge energiekosten met zich mee. Peter Marijnissen, consultant bij Groenewout gaat tijdens het webinar dieper in op energielekken, hoe je deze op kunt sporen en waarom deze een groot probleem zijn. Marijnissen zal niet alleen de uitdagingen identificeren, maar ook praktische tips en ‘quick wins’ delen om direct kosten te besparen.

Optimaliseer met vriesdeuren

Het voorkomen van ijsopbouw, koudeverlies en rijpaanslag is een voortdurende uitdaging voor managers van coldstores en warehouses. Effectieve vriesdeuren kunnen deze problemen aanpakken en tegelijkertijd merkintegriteit waarborgen, voedselveiligheid garanderen en CO2-uitstoot verminderen. Rite-Hite is marktleider op het gebied van logistieke oplossingen, waaronder vriesdeuren. Gerwin Jansen schuift namens Rite-Hite aan en zal dieper ingaan op koudeverlies bij vriesdeuren en de bijkomende niet-energetische kosten.

Praktijkvoorbeeld

Als eigenaar van Americold Urk weet Gerrit Brands als geen ander hoe belangrijk goede vriesdeuren zijn voor het beschermen van de voedselketen en merknaam. Brands heeft samen met Rite-Hite gekeken naar de plekken in zijn coldstore waar koudeverlies optrad. Bij het zoeken naar oplossingen keek hij niet alleen naar de energiebesparing, maar ook naar het gebruiksgemak voor de mensen op de werkvloer. Tijdens het webinar vertelt Brands over het tegengaan van koudeverlies en zijn ervaringen met de producten van Rite-Hite.

Tijdens het webinar gaat het over:

  • Energielekken opsporen en herkennen
  • Quick wins en praktische tips om energie te besparen
  • Verborgen niet-energetische kosten
  • Een praktijkvoorbeeld van Americol
  • De energie-efficiënte vriesdeuren van Rite-Hite

Het gratis webinar vindt 28 september plaats van 12:30 tot 13:30 uur. Meld je aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer