Ga naar hoofdinhoud

‘Aanpak N256 is nodig’

Het aanpakken van de N256 tussen Goes en Noord-Beveland is hard nodig om Zeeland bereikbaar en veilig te houden. Dit stellen Evofenedex, TLN, VNO-NCW Zeeland, Bouwend Nederland en de ANWB in een brief aan de Zeeuwse onderhandelaars. 

De N256 is als onderdeel van de Midden-Zeelandroute een van de belangrijkste levensaders van de provincie Zeeland. Veel bedrijven gebruiken deze route om goederen te vervoeren, van meel- en bakkersproducten tot schelp- en schaaldieren en van bouwmaterialen tot kunstmest. Tegelijkertijd is de weg, bestaande uit slechts 2×1 rijstroken met verkeerslichten een kwetsbare en onveilige schakel in een infrastructureel netwerk dat 24 uur per dag wordt gebruikt voor goederen- en personenvervoer. Een ongehinderde en vlotte doorstroming op een verkeersveilige route voor al het verkeer is in ieders belang, vinden de briefschrijvers.

Door een groeiend aantal inwoners en toeristen en de positieve economische ontwikkeling neemt de verkeersintensiteit over de Zeeuwse wegen toe. De verwachting is dat de Zeeuwse economie in 2019 met 1,7 procent groeit. Het afgelopen jaar is het aantal overnachtingen  door toeristen in Zeeland gestegen met 4,5 procent ten opzichte van 2017 naar 10,5 miljoen overnachtingen. Het  is de verwachting dat zowel het aantal inwoners als het aantal toeristen in Zeeland blijft toenemen in de komende jaren. Dit brengt extra verkeersdrukte met zich mee waar de Midden-Zeelandroute niet op berekend is. Het onderzoek naar de doorstroming op de N256 uit 2014 ondersteunt dit.

Om de N256 tussen Goes en Noord-Beveland aan te pakken pleiten wij in een integrale aanpak met ongelijkvloerse kruisingen. Een aanpak waarin verkeersveiligheid, duurzaamheid, landschap, slimme verkeerssystemen en dataverzameling zijn meegenomen, zal de route toekomstbestendig en veilig maken.

Beeld: https://beeldbank.rws.nl, Rijkswaterstaat / Harry van Reeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer