Ga naar hoofdinhoud

Belgen gebukt onder files

Waar in Nederland de filedruk sterk afneemt, wordt die bij onze zuiderburen juist erger. De Belgen stonden nog nooit zo lang in de file als in 2013, blijkt uit cijfers die de Standaard heeft.

LEIDSCHENDAM - Op de A4 richting Den Haag staat donderdagmorgen file, terwijl de snelweg richting Amsterdam helemaal leeg is. Door een gekantelde vrachtwagen is de A4 naar Amsterdam tussen Leidschendam en Zoeterwoude helemaal afgesloten.  ANP LEX VAN LIESHOUTDe septembermaand was de zwaarste maand ooit op de Belgische wegen.Er stond in heel het land 8.108 km file, ruim 2.000 km meer dan vorig jaar in dezelfde maand. Volgens het Vlaams Verkeerscentrum slibben de belangrijkste wegen van Vlaanderen langszaam dicht. Dit jaar scoort op drie na elke maand een filerecord in vergelijking met andere jaren.

“Als de economie weer aantrekt, hebben we een groot probleem”, zegt transportspecialist Thierry Vanelslander van de Universiteit van Antwerpen in de avondeditie van de Standaard. “Het grote probleem is dat we er niet in slagen de economische groei los te koppelen van een toename aan verkeersproblemen.”

Bron: De Standaard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer