Ga naar hoofdinhoud

Drukke spits door sneeuw en gladheid

Op de snelwegen in het oosten en zuiden staan maandagmorgen lange files, voornamelijke veroorzaakt door sneeuwval en gladheid. Op de A2 tussen Maastricht en Eindhoven en tussen Eindhoven en Den Bosch staan files van tientallen kilometers lang, meldde de ANWB. Om 08.45 uur telde de ANWB ongeveer 400 kilometer file.

strooiwagenNiet alleen op de snelwegen is het glad maar ook op de provinciale en lokale wegen. In de Randstad is het ook plaatselijk glad. Maar ook op A1, A27, A50, A59 en de A76 is het druk. De ANWB verwachtte zondag al tijdens de maandagochtendspits ruim 500 kilometer file en dat is ongeveer 200 kilometer meer dan normaal. Die 500 stond er maandagochtend korte tijd, maar daarna verbeterde de situatie enigzins.
Het zuidoosten van het land heeft nog steeds last van sneeuwval. Op alle wegen naar en van Eindhoven staat het vast. Op de A2 vanaf Maastricht stond rond 8.30 uur ruim 50 kilometer file in beide richtingen. De lengte neemt af.
Het aantal ongevallen valt mee. Volgens de ANWB hebben veel automobilisten hun snelheid aangepast aan de weersomstandigheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer