Ga naar hoofdinhoud

Hollandse Brug is klaar

De Hollandse Brug over het Gooimeer bij Almere wordt maandag opgeleverd, in aanwezigheid van Verkeersminister Camiel Eurlings. De brug heeft het afgelopen jaar een flinke opknapbeurt gekregen en voldoet weer aan de huidige veiligheidseisen.

hollandse brugDe minister maakt dan ook de drie prijswinnaars van de ontwerpwedstrijd voor uitbreiding van de Hollandse Brug bekend. Het is de bedoeling om van de overgang van het ‘oude’ naar het ‘nieuwe’ land een markant punt te maken. De brug in de A6 ging in april 2007 dicht voor vrachtwagens omdat de constructie mankementen vertoonde en moest worden hersteld.

EVO en TLN zijn opgelucht dat de Hollandse Brug nu dan toch wordt opgeleverd. Meer dan veertien maanden was de brug afgesloten voor vrachtverkeer en het bedrijfsleven heeft hier grote hinder van ondervonden. De economische schade als gevolg van het omrijden was op het moment van de totale openstelling van de brug op 7 juli 2008 opgelopen tot om en nabij de 45 miljoen euro.

Donderdag 15 januari 2009 behandelde de Raad van State het hoger beroep van EVO en TLN inzake de Hollandse Brug. De organisaties hadden een procedure bij de Raad van State gestart tegen het verkeersbesluit van Rijkswaterstaat om vanaf 27 april 2007 rigoureus al het vrachtverkeer vanaf 3,5 ton van de brug te weren. Na grondiger onderzoek en goed vooroverleg met EVO en TLN had Rijkswaterstaat wellicht besloten de brug niet volledig maar slechts gedeeltelijk af te sluiten voor het vrachtverkeer. De doorstroming van het noodzakelijke goederenverkeer was dan minder belemmerd en het leed voor bedrijven beperkt gebleven. De uitspraak van het hoger beroep zal eind februari plaatsvinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer