Noord-Brabant start aanleg Randweg Boekel • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Noord-Brabant start aanleg Randweg Boekel

De provincie Noord-Brabant en aannemer Dura Vermeer zijn maandag 17 augustus begonnen met de bouw van de Randweg Boekel ten westen van het dorp. De nieuwe weg kost in totaal zo’n 17 miljoen euro en maakt een eind aan de overlast van het doorgaand verkeer tussen Gemert en Uden dat via de kern van Boekel rijdt. De randweg zorgt voor een sterke verbetering van de leefbaarheid en veiligheid in het dorp.

Gedeputeerde Christophe van der Maat gaf samen met wethouder Marius Tielemans van de gemeente Boekel en Roelant Veldboer, directeur Dura Vermeer Regio Zuidoost, het startschot voor de werkzaamheden. Samen openden ze het nieuwe Projectbureau N605 en zetten ze de eerste schop in de grond. “Goed dat we zijn begonnen”, zegt Van der Maat. “De komende maanden wordt hier flink gewerkt zodat de nieuwe weg hopelijk zomer volgend jaar geopend kan worden en alle inwoners van Boekel de voordelen kunnen ervaren van minder verkeer door hun woonplaats.”

De nieuwe N605 Randweg Boekel komt ten westen van het dorp en wordt een enkelbaans weg met 1 rijstrook per richting. De weg wordt uitgevoerd met geluidreducerend asfalt. De nieuwe randweg begint bij de kruising Gemertseweg (N605) met de Mutshoek en loopt dan in noordwestelijke richting. Ongeveer ter hoogte van Molenakker sluit de randweg weer aan op de N605. Daartussen sluiten rotondes aan op bedrijventerrein De Vlonder en de Erpseweg. Met de bouw van de nieuwe 80-kilometerweg is in totaal zo’n 17 miljoen euro gemoeid.

Er worden meerdere maatregelen genomen voor de natuur en dieren. Het volledige tracé van de randweg wordt afgerasterd om aanrijdingen met dieren te voorkomen, met name met dassen. Er komen faunapassages, zodat dieren de weg kunnen kruisen. Ook heeft stichting D’n Eik nieuwe nestkasten opgehangen voor dwergvleermuizen, huismussen, steenuilen en kerkuilen die nu leven in de panden die gesloopt worden voor de aanleg van de Randweg. Bovendien wordt geïnvesteerd in het gebied rondom de weg. Enkele percelen worden ingericht met water en groen en wandel- en fietsroutes worden aangekleed en krijgen bewegwijzering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer