Nu ook over de N264 met de LZV • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nu ook over de N264 met de LZV

Goed nieuws voor LZV-vervoerders in de regio Noord-Limburg. De N264 tussen Gennep en de A73 is vrijgegeven voor LZV’s. Hiermee wordt het gebied beter ontsloten voor LZV’s. Dat meldt TLN.

De N264 vormt de verbinding tussen de N271 en de A73. De N271 is vanaf Gennep naar het zuiden toegankelijk voor LZV’s. Het noordelijke stuk met de aansluiting naar de A73 (bij Heumen) is dat echter niet. Het betekent dat LZV’s nu van de A77 gebruik moeten maken. Voor een aantal vervoerders betekent dat omrijden met veel extra kilometers.

TLN heeft geprobeerd het noordelijke stuk van de N271 vrij te krijgen voor LZV’s. De wegbeheerder heeft die aanvraag afgewezen omdat de route (nog) niet voldoet aan de voorwaarden voor gebruik door LZV’s. TLN heeft vervolgens de RDW gevraagd de N264 vanaf Gennep vrij te geven. Dat verzoek is wel gehonoreerd. Vervoerders in de regio kunnen nu sneller op de A73 komen. Dat is goed voor het milieu en de efficiency.

De nieuwe route is formeel pas toegankelijk als deze op de Digitale Wegenkaart Ontheffingen voor LZV’s van de RDW is verwerkt. De RDW heeft aangegeven dat een dezer dagen te zullen doen. De digitale wegenkaart geeft een overzicht van alle wegen waar LZV’s met ontheffing mogen rijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer