Renovatie Wantijbrug uitgesteld • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Renovatie Wantijbrug uitgesteld

De renovatie van de Wantijbrug op de N3 tussen Papendrecht en Dordrecht is uitgesteld. Vrachtwagens zouden tijdens de renovatie moeten omrijden en voor extra congestie kunnen zorgen. Het ministerie van I&W en Rijkswaterstaat gaan nu bekijken hoe dit probleem kan worden opgelost, zo schrijft minister van Nieuwenhuizen aan de Tweede Kamer.

“Met de bestuurlijke omgeving en de veiligheidsregio ben ik tot de conclusie gekomen dat start van de werkzaamheden per eind augustus onverstandig is. De partners wijzen op de grote impact die de aanpak heeft op de bereikbaarheid van de regio in algemene zin en op de bereikbaarheid voor hulpdiensten specifiek (nabijgelegen ziekenhuis). Uitstel van de werkzaamheden geeft Rijkswaterstaat en de regio de tijd om een werkwijze te ontwikkelen die veilig is te handhaven en de verkeershinder beperkt.

De renovatie zou beginnen op 26 augustus en tot oktober duren, maar dat is dus van de baan. Nieuwe data zijn nog niet bekend. De Wantijbrug uit 1970 kampt met metaalmoeheid en is toe aan groot onderhoud. Het uitstel van het onderhoud brengt geen gevaren met zich mee, schrijft de minister. “De constructieve veiligheid van de brug is bij een uitstel van maximaal 2 jaar niet in het geding. De brug wordt intensief gemonitord en schade die mogelijk optreedt kan tijdig worden vastgesteld en gerepareerd.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer