Weekendafsluiting Haringvlietbrug, vanaf maandag 50 km/u • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Weekendafsluiting Haringvlietbrug, vanaf maandag 50 km/u

Foto: https://beeldbank.rws.nl, Rijkswaterstaat / Joop van Houdt.

De Haringvlietbrug gaat vrijdag 20 augustus 21.00 uur grotendeels dicht tot maandagochtend 23 augustus 05.00 uur. Vanaf maandag geldt een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. Dat melden TLN en Rijkswaterstaat.

Rijkswaterstaat sluit de brug om veilig bebording en barrières te kunnen plaatsen. Het verkeer wordt omgeleid.

Vanaf maandag 20 augustus blijven in beide richtingen twee rijstroken open. Die worden wel versmald: de rechter rijstrook wordt 2,85 meter en de linker strook 1,95 meter. Exceptioneel vervoer blijft gewoon mogelijk, hetgeen TLN nadrukkelijk heeft verzocht in gesprek met Rijkswaterstaat. Wel geldt vanaf 20 augustus in beide richtingen een maximale breedte van 4,5 meter. Voor al het verkeer geldt een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur.

Hoewel beide rijstroken open blijven, kunnen in de ochtend- en avondspits files ontstaan. Het is echter nog niet duidelijk hoe hoog het rijtijdverlies zal zijn. TLN blijft in contact met Rijkswaterstaat, Rijksoverheid, provincies en gemeenten om de verkeerhinder tot de renovatie in 2023 zoveel mogelijk te beperken.

Rijkswaterstaat roept alle weggebruikers op om goed voorbereid op reis te gaan en voor vertrek actuele reisinformatie te checken. Ook adviseert RWS om zoveel mogelijk buiten spitsuren te reizen, of voor een alternatieve route te kiezen.

Bron: TLN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer