Ga naar hoofdinhoud

(Weekend)rijverboden veelal opgeheven

Het coronavirus zet veel stil, maar het transport kan niet stil gaan staan. In het buitenland worden diverse rijverboden, al dan niet in het weekend, opgeheven. Dat meldt TLN in haar liveblog.

Oostenrijk heeft het rijverbod voor vrachtwagens tijdelijk opgeheven tot 3 april 2020 zodat files aan de grensovergangen zo goed als mogelijk kunnen worden vermeden.

In Slovenië is er geen rijverbod voor vrachtverkeer in dat land en geen verbod op grenspassages voor het goederenvervoer. Het verkeer wordt echter wel stapsgewijs doorgelaten waardoor files ontstaan.

Slowakije sloot vrijdagochtend om 07:00 haar grenzen voor internationaal busvervoer. De Tsjechische grens sluit vrijdag om middernacht. Het goederenvervoer valt niet onder deze maatregel en blijft gewoon mogelijk. Chauffeurs die in deze landen moeten laden of lossen kunnen ook zaterdag nog Tsjechië en Slowakije in en uit rijden. Slowakije legt chauffeurs uit Italië wel extra voorzorgsmaatregelen op: zij moeten contact met andere mensen vermijden en in bezit zijn van mondkapjes (FFP2 of FFP3), beschermende handschoenen en desinfecteringsmiddel.

De deelstaat Tirol in Oostenrijk en de deelstaat Beieren in Duitsland hebben het weekendrijverbod voor vrachtauto’s tijdelijk volledig wordt opgeheven. De tijdelijke opheffing geldt in de periode vanaf zaterdag 14 maart tot en met zondag 29 maart, uitsluitend voor de deelstaat Tirol en deelstaat Beieren. De overige Duitse deelstaten hebben nog geen formeel groen licht gegeven. De geplande doseringsmaatregelen door de politie op 16 maart 2020 gaan ook niet door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer