Ga naar hoofdinhoud

Gotthardtunnel is dicht: 25 m lange scheur in plafond

De Gotthardtunnel is sinds zondagmiddag gesloten voor het verkeer. De reden hiervoor is schade aan het plafond van de tunnel. De oorzaak van de schade en de exacte omvang zijn nog niet bekend, zegt wegbeheerder Astra. De tunnel blijft tot nader order afgesloten voor verkeer.

Op zondagmiddag 10 september, kort na 16:00 uur, moest de Gotthardtunnel worden afgesloten voor het verkeer vanwege een technisch defect aan het tussenplafond. In de buurt van het noordelijke tunnelportaal kwamen betonnen delen los en vielen op de rijbaan. Na overeenkomstige meldingen bij de kantonnale politie werd de tunnel onmiddellijk in beide richtingen afgesloten. Er vielen geen gewonden.

Een eerste evaluatie toont een scheur in het tussenplafond over een lengte van 25 meter. De exacte omvang van de schade en de oorzaak zijn nog niet bekend. Wegbeheerder Astra werkt op volle snelheid om de omvang van de schade te bepalen en deze te herstellen. Om veiligheidsredenen blijft de tunnel tot nader order gesloten voor het verkeer. De duur van de afsluiting is nog niet bekend.

Het verkeer wordt omgeleid via de San Bernardino-route (A 13) en de Gotthardpas. Zware vrachtwagens die al wachten bij de controlecentra voor zware vrachtwagens in Giornico (TI) en Ripshausen (UR) om hun reis voort te zetten, zullen worden opgehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer