Ga naar hoofdinhoud

In beeld: het belang van goede ladingzekering

Dat ladingzekering belangrijk is, weet iedereen die in het goederenvervoer werkzaam is. Maar omdat het zo overduidelijk is, is het ook makkelijk om even te vergeten. Dat overkwam een opdrachtgever en een 65-jarige Poolse chauffeur, die blij mag zijn dat hij een incident bij het Duitse Emsbüren kan navertellen.

De Duitse politie kreeg vorige week melding van een vrachtwagen die op een gevaarlijke plek stond op de A30 bij Emsbüren, niet ver van de Nederlandse grens.

Ter plekke stelden de agenten vast dat in de oplegger niet goed gezekerde lading was geplaatst. Die lading bestond uit 24 ton betonnen rijplaten voor bouwmaterieel. De platen waren door een stevige remmanoeuvre niet alleen door het kopschot van de oplegger geschoten, maar ook door de achterwand van de cabine van de vrachtwagen.

De chauffeur bleef als door een wonder ongedeerd en verklaarde ter plaatse dat de oplegger was geladen door de opdrachtgever. Tegen de chauffeur, die onder deze omstandigheden niet aan de rit had mogen beginnen, en de belader worden procedures gestart.

De vrachtwagen, die zwaar beschadigd was, moest door een speciaal bedrijf worden geborgen. In verband met de bergingsmaatregelen moest de weg richting Osnabrück gedurende ongeveer vier uur aan één kant worden afgesloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer