Twee formulieren nodig voor transport tijdens avondklok • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Twee formulieren nodig voor transport tijdens avondklok

Werknemers in de transportsector zijn uitgezonderd van de avondklok die mogelijk binnenkort ingaat. Als de avondklok ingaat moeten medewerkers in de transportsector, zoals chauffeurs, twee verschillende formulieren bij zich hebben, om aan te tonen dat zij voor hun werk buiten zijn als de avondklok geldt mogelijk tussen 20.30 en 04.30 uur.

TLN is blij dat het kabinet luistert naar de oproep om de transportsector uit te zonderen van de avondklokverplichting. Ook voor woon-werkverkeer.

Medewerkers in de sector transport en logistiek zijn uitgezonderd van de avondklok. Om te bewijzen dat zij tussen 20:30 en 04:30 voor hun werk onderweg zijn, worden werknemers verplicht twee verschillende formulieren bij zich te hebben. Een van die formulieren is een werkgeversverklaring, die ingevuld moet zijn door de werkgever. Deze is niet hetzelfde als de ‘Verklaring van dienstbetrekking’ van de Kiwa. Voor de werkgeversverklaring komt waarschijnlijk ook een digitale versie beschikbaar, zodat medewerkers niet een papieren versie bij hun werkgever hoeven op te halen. Zelfstandigen of eigen rijders mogen hun eigen werkgeversverklaring invullen. Het tweede formulier is de ‘Eigen verklaring avondklok’  en moet de medewerker of werknemer zelf invullen.

De formulieren zijn nog niet te downloaden. Om de avondklok te kunnen invoeren moet een meerderheid van de Tweede Kamer instemmen. Dat gebeurt waarschijnlijk morgen. Zodra de Tweede Kamer besluit over de invoering van de avondklok, komen de twee formulieren beschikbaar op de website van Rijksoverheid.

2 reacties op “Twee formulieren nodig voor transport tijdens avondklok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer