Uber Freight maakt Europees debuut in Nederland • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Uber Freight maakt Europees debuut in Nederland

Vrachtservice Uber Freight komt naar Europa en gaat over enkele weken als eerste van start in Nederland. Daarna wordt Uber Freight uitgerold over de rest van Europa.

Uber Freight werd twee jaar geleden al met succes gelanceerd in de VS. Het brengt volgens Uber zelf nieuwe kansen voor de logistieke sector. Met de Uber Freight app kunnen transport- en logistieke bedrijven snel contact leggen met mensen of bedrijven met een vervoersbehoefte. Andersom kan natuurlijk ook: verladers kunnen snel een persoon dan wel een bedrijf zoeken die iets voor ze wil vervoeren.

Volgens Uber moet de Uber Freight app de marktplaats voor logistiek vooral sneller maken. “Europa is de op twee na grootste transportmarkt van de wereld, maar het kost verladers vaak uren, soms hele dagen, om een goede rit te vinden.” Volgens Uber Freight kunnen haar diensten helpen bij problemen als het chauffeurstekort en de beladingsgraad van voertuigen.

Brancheorganisatie TLN kijkt met argwaan naar de introductie van Uber Freight. “Dit kan een flinke impact hebben op onze sector”, zegt een woordvoerder tegen het FD. “Niet iedereen is geschikt om vrachtwagenchauffeur te zijn. Je moet op tijd rijden, netjes met lading omgaan. Nu kun je vast vervoerders recenseren, maar we hebben in de taxibranche gezien dat dit niet de garantie geeft die je wil.” Wel denkt TLN dat Uber Freight kan helpen om ‘leegrijden’ te voorkomen. “We zijn benieuwd wat Uber kan doen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer