Ga naar hoofdinhoud

Winnaars TLN Ondernemersprijs 2012 bekend

Zaterdag zijn tijdens het jaarcongres van Transport en Logistiek Nederland (TLN) in Amsterdam de vier winnaars bekend gemaakt van de Ondernemersprijs Transport en Logistiek 2012. Dit jaar gaat de prijs naar transportbedrijven en logistiek dienstverleners met uitzonderlijke prestaties op het vlak van kwaliteitsverbetering én Milieu, Veiligheid en Ondernemerschap (MVO).

BosmanWinnaar in de categorie kleine bedrijven is Aad de Wit Verhuizingen uit Castricum. Dit jaar zijn er twee winnaars in de categorie middelgrote bedrijven: Pot Verhuizingen uit Amersfoort en De Rooy uit ’t Goy. In de categorie grote bedrijven heeft Wim Bosman Groep uit ‘s-Heerenberg de prijs in ontvangst mogen nemen. De vier ondernemers ontvingen de prijs uit handen van de minister van Infrastructuur en Milieu, Melanie Schultz van Haegen. TLN wil met de jaarlijkse uitreiking van deze prijs ondernemers stimuleren meer aandacht te schenken aan continue kwaliteitsverbetering en professionalisering in de sector.

Aad de Wit Verhuizingen: creatief

Aad de Wit Verhuizingen is in 1929 opgericht voor bodediensten maar al snel kwamen hier enkele verhuisactiviteiten bij. In 1994 werd de focus op verhuizen gelegd en werden ze aandeelhouder van de Mondial Movers Group. Het ondernemerschap blijkt uit de creatieve wijze waarop men in de regio actief is bij projecten zoals de inschuifwoning. In oktober 2011 namen zij de eerste EEV (elektrische) verhuiswagen in gebruik. Door deze werkwijze heeft de jury besloten om Aad de Wit verhuizingen uit Castricum als winnaar uit te roepen van de Ondernemersprijs Transport en Logistiek 2012 in de categorie Klein.

De Rooy Transport: innovatie

De Rooy Transport uit het Utrechtse ’t Goy, is een tweede generatie transportbedrijf. In 1990 is men zich gaan specialiseren in Benelux distributie waarvoor men ook een nieuw distributiecentrum in gebruik heeft genomen. De drie broers hebben een enorme drive naar kwaliteit en innovatie. De Rooy is koploper op het gebied van ICT management, opleidingen, techniek, duurzaamheid en energie. Daarnaast is het transportbedrijf initiator en stimulator voor de sector met bijvoorbeeld GreenDriver en investeert men in een eigen bos, alternatieve brandstof, windenergie en hergebruik van afval.

Pot Verhuizingen: energiebewust

Het al ruim 100 jaar bestaande bedrijf Pot Verhuizingen is in veel opzichten een onderscheidende onderneming. De afgelopen 10 jaar heeft Pot Verhuizingen geïnvesteerd in duurzaamheid en MVO. Zo beschikt Pot Verhuizingen over een modern en één van de meest energiezuinige imposante gebouwen in de omgeving. Ook Pot Verhuizingen is getroffen door de ingestorte huizenmarkt. Desondanks ziet men kans om hoogwaardige dienstverlening aan te bieden aan diverse niches. Tegenwoordig staat niet meer alleen de transport centraal, maar ligt de focus ook op geconditioneerde opslag en het verhuizen van gehele kunstverzamelingen.

Wim Bosman: duurzaam

Transportbedrijf Wim Bosman is in 1963 gestart met het familiebedrijf dat uitgroeide tot een Europese speler. In 2011 is het bedrijf verkocht aan de Mainfreight Group uit Nieuw Zeeland. Het ambitieniveau is hoog. Gestreefd wordt naar: -30% CO2 reductie in 2012. Hun visie is gericht op autonome groei. Op het gebied van duurzaamheid en MVO neemt Wim Bosman binnen de Mainfreight Group en binnen bekende programma’s zoals Lean en Green, het voortouw. Door de continue focus op kwaliteit en een heel sterk MVO beleid is de Wim Bosman Groep uitgeroepen tot winnaar van de Ondernemersprijs Transport en Logistiek 2012 in de categorie Groot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer