Yusen aan de slag voor Smilde Bakery • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Yusen aan de slag voor Smilde Bakery

Yusen Logistics gaat aan de slag voor Smilde Bakery. Smilde Bakery is onder meer producent van bakkerijproducten van de bekende merken Pruvé (voor de professionele markt) en HomeMade (voor de consumentenmarkt). Yusen Logistics zal voor de productiefaciliteit van Smilde Bakery in Edam warehousing en een deel van de distributie gaan verzorgen.

Voor Smilde Bakery worden op dagelijkse basis z.g. ‘droge’ bakkerij producten ingeslagen, opgeslagen, gecrossdockt en gedistribueerd naar onder meer retailers, professionele gebruikers en industriële bakkerijen in binnen- en buitenland.

Yusen-Logistics-breidt-activiteiten-uit-richting-Food-SectorSpeciaal voor dit doel werd door Yusen Logistics een geconditioneerd warehouse in gebruik genomen in het nabij gelegen Volendam. Dit warehouse met een capaciteit van ca. 1500 palletposities is voorzien van zowel temperatuur- als luchtvochtigheidsbewaking. Conform de eisen van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit heeft Yusen Logistics een HACCP-plan opgesteld en laten certificeren volgens de Hygiënecode voor Transport & Logistiek. Zowel de magazijninrichting als de logistieke operatie voldoen hiermee volledig aan de wettelijke eisen op het gebied van kwaliteit, hygiëne en voedselveiligheid.

Ruud Bond, Supply Chain Manager van Smilde Bakery over de samenwerking: ‘’Onze gestelde eisen met betrekking tot de hygiëne- en voedselveiligheids zijn op professionele wijze ingevuld en zelfs kortgeleden ook bekroond met een certificaat, daarom stond niets een samenwerking meer in de weg.’’

Michel van Leeuwen, Branch Manager Yusen Logistics Edam, voegt toe: ‘’Yusen biedt reeds een breed portfolio aan logistieke diensten in verschillende sectoren, maar de samenwerking met Smilde Bakery zijn voor Yusen Logistics Benelux de eerste activiteiten in de voedingsmiddelenlogistiek. Het toont ons streven naar innovatie en we zijn er trots op deze start samen met een gerenommeerde partij als Smilde Bakery te kunnen maken.”

Samenwerkingen met andere partijen in de voedingssector zijn momenteel in voorbereiding.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer