Zwavelzuur lekt uit tankwagen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Zwavelzuur lekt uit tankwagen

Op een terrein van Van der Lee transport in Herten (Limburg) is woensdagmiddag een onbekende hoeveelheid zwavelzuur uit een vrachtwagen gelekt, zo heeft de brandweer gemeld. De bruine, giftige nevel dreef naar een naburige woonwijk. Maar de brandweer kon verspreiding van de gaswolk voorkomen door een waterscherm rond de lekkende vrachtwagen te leggen. Niemand raakte gewond.

Tankwagen Van der Lee lekt zwavelzuurInwoners van de naburige woonwijk moesten uit voorzorg ramen en deuren sluiten en binnenblijven. De hulpdiensten riepen mensen uit de omgeving op zich bij de huisarts te melden als ze last kregen van geïrriteerde ogen of kortademigheid.

Tijdens het schoonmaken van de tankwagen ontstond volgens de brandweer een kettingreactie, waardoor een damp van zwavelzuur vrijkwam. De geelachtige damp was goed zichtbaar op het terrein en ook te ruiken in de omgeving. De brandweer maakte een eind aan de chemische reactie in de tank door die met water te vullen. Na enkele uren was de situatie onder controle en het gevaar geweken, aldus de brandweer.

Tankwagen Van der Lee lekt zwavelzuur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer