020stadsdistributie bevoorraadt Amsterdam emissievrij • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

020stadsdistributie bevoorraadt Amsterdam emissievrij

Wethouder Marijke Vos van Amsterdam heeft zondag de eerste volledige elektrische truck in de Amsterdamse stadsdistributie feestelijk in gebruik genomen. 020stadsdistributie.nl verzorgt met deze eerste van drie emissie-vrije trucks ritten vanaf het Food Center Amsterdam (FCA).

Smith NewtonDe truck, een 10 tons Smith Newton, leverde na de ingebruikname door Vos zijn vracht af bij V&D.

020stadsdistributie.nl is een samenwerking tussen L.A.J. Duncker en Peeters Vervoercentrale, die de handen ineen hebben geslagen om een eind te maken aan de voortgaande discussies over schonere en stillere manieren van stedelijke distributie in Amsterdam. Onder het motto ‘Geen woorden maar daden’ hebben zij nu de eerste, van de in totaal drie gekochte, 100% elektrisch aangedreven vrachtauto’s in gebruik genomen. De Smith Newton voldoet door zijn volledig elektrische tractie aan de hoogste milieueisen en kan op een volle acculading circa 160 kilometer rijden, uitermate geschikt voor het werk in de binnenstad.

020stadsdistributie.nl zet zich in voor een duurzaam en milieuvriendelijke distributie vanaf het FCA terrein waarbij er voor de distributie van goederen en de logistiek optimaal gebruik gemaakt gaat worden van elektrisch transport zowel over de weg als over het water. Het doel is een CO2 neutrale multimodale wijze van stadsdistributie vanaf het Food Center Amsterdam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer