Ga naar hoofdinhoud

020stadsdistributie CO2-vrij Amsterdam in

020stadsdistributie.nl, het stadsdistributie initiatief van transportbedrijf L.A.J. Duncker uit Amsterdam, is begonnen met de CO2 vrije distributie van geconditioneerde goederen in de Amsterdamse binnenstad.

020stadsdistributie.nl020stadsdistributie.nl heeft een elektrisch aangedreven truck en een elektrisch aangedreven bestelauto in gebruik genomen waarmee stil en milieuvriendelijk  klanten in de Amsterdamse binnenstad kunnen worden bediend. De nieuwe Smith voertuigen voldoen ruimschoots aan de normen voor de Amsterdamse milieuzone.

De actieradius van de elektrische trucks betekent dat de inzet van de voertuigen vooralsnog beperkt is tot de binnenstad. Door frequent remmen en optrekken wordt een deel van de remenergie weer geregenereerd en als nieuwe energie aan het batterijpakket toegevoerd. De batterijen vormen het zwaarste onderdeel van deze voertuigen, toch kan er voldoende lading worden meegenomen voor een efficiënte rit. Zowel voor de voertuigen als voor het koelsysteem beschikt 020stadsdistributie.nl over de vereiste oplaadpunten. Zulke punten zijn nu nog nieuw, maar zullen algemener worden in het stads- en straatbeeld in de nabije toekomst, denkt 020stadsdistributie.nl.

De Smith voertuigen zijn uitgevoerd met moderne stille en milieuvriendelijke cryogeen koelsystemen. Dit systeem gebruikt koolzuur als koudemiddel, een afvalstof die anders in het milieu zou verdwijnen. De koeling van de laadruimte gebeurt zonder uitstoot van CO2. De cryogene koeltechniek werkt volgens 020stadsdistributie ook nog eens sneller dan de bekende dieselkoeling.

020stadsdistributie.nl wil bij monde van directeur Evelyne Duncker met de nieuwe voertuigen bereiken dat het minder kilometers hoeft af te leggen in de binnenstad, terwijl het anderzijds per rit meer losadressen bereikt. “Daardoor snijdt het mes aan twee kanten, we rijden met de modernste en schoonste apparatuur die beschikbaar is en we rijden efficiëntere routes.” Duncker wil landelijk opererende vervoerders erop wijzen dat met deze voertuigen het laatste stukje van de distributieketen een stuk schoner kan worden uitgevoerd. “Wie met complete ladingen de stad in rijdt, moet dat blijven doen. Maar deelladingen kunnen beter aan een specialist worden overgelaten. En al helemaal wanneer die beschikt over de schoonste voertuigen die er beschikbaar zijn op dit moment.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer