Ga naar hoofdinhoud

100 Scania’s voor Butter Group

Butter Group international transport breidt haar wagenpark flink uit. Bovenop de al eerder bestelde 20 nieuwe vrachtwagens is een order van nog eens 80 Scania’s geplaatst. Deze uitbreiding is oner meer nodig omdat het transportbedrijf met ingang van 1 juli de volledige aanvoer van aardappelen naar de fabriek van fritesproducent McCain in Béthune in Frankrijk verzorgt. Onlangs heeft Butter Group hiervoor het contract met deze fritesgigant getekend.
Butter bestelt 100 Scania'sMet de bestelling van de Scania’s groeit Butter Group de komende twee jaar naar 250 vrachtwagencombinaties om aan het groeiende aanbod te kunnen voldoen. Een deel wordt maar gebruikt om oudere voertuigen te vervangen. De nieuwe vrachtwagens zullen naar rato worden verdeeld over de vestigingen in Nederland, België en Polen. De keuze voor Scania is gemaakt op basis van de lage kilometerkostprijs en CO2-uitstoot. Butter Group biedt haar klanten zelfs de mogelijkheid voor een volledig CO2-neutraal transport door deel te nemen in CO2-compenserende projecten.
Daarnaast hecht het transportbedrijf grote waarde aan de uitstraling van het wagenpark en kiest daarom voor de combinatie van een Scania-trekker met een eigen W-concept-onderlosoplegger. Met de uitbreiding van de vrachtwagens zal het bedrijf in korte tijd dus ook nog 100 van deze W-concept-opleggers op de weg gaan zetten. Butter Group bouwt deze Europees gepatenteerde opleggers van slechts 4960 kilo in de eigen werkplaats in Dronten, in samenwerking met Knapen Trailers uit Deurne. Voorheen werden onderlossers bij verschillende carrosseriebouwers gekocht. Butter Group ontwikkelde een eigen onderlosser. Dit heeft geleid tot een revolutionair ontwerp, genaamd W-concept. Hierdoor is de afhankelijkheid van derden afgenomen en de bezettingsgraad van de werkplaats toegenomen. De trailer heeft een wegrijbeveiliging en het grootste voordeel is dat de onderlosoplegger licht is en daardoor een hoger laadvermogen heeft.
De directie van de Butter Group heeft vertrouwen in de toekomst en durft het daarom aan om in deze turbulente tijd deze beslissing te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer