Ga naar hoofdinhoud

140 banen weg bij MGG

Metaalgieterij MGG in Limburg schrapt zeker 140 van de 533 voltijdbanen als gevolg van de malaise in de auto-industrie. Het bedrijf meldt zaterdag dat een reorganisatie noodzakelijk en onvermijdelijk is. De belangrijkste activiteit van het bedrijf is de levering van aluminium onderdelen aan vrachtwagenproducenten als DAF, Volvo en Scania. Die hebben hun verkoop de afgelopen maanden dramatisch zien inzakken.

Metaalgieterij Giessen (MGG)FNV Bondgenoten heeft nog geen standpunt ingenomen. “We snappen dat er iets moet gebeuren, maar kunnen nog niet bevestigen of dit een juiste maatregel is”, reageert een woordvoerder. Het gaat om 160 werknemers, onder wie dertig tijdelijke krachten.

MGG-directeur Kees Bruinsma zegt dat de meeste medewerkers al jarenlang voor het bedrijf werken en altijd goed hebben gepresteerd. “We willen de continuïteit en toekomst echter niet in gevaar brengen, daarom is deze stap noodzakelijk.” Hij verwacht dat het bedrijf na de herstructurering een toekomst heeft.

Dinsdag overlegt FNV Bondgenoten met de ondernemingsraad. Een week later staat een gesprek tussen vakbonden, ondernemingsraad en de directie over een sociaal plan geagendeerd.

MGG Nederland heeft twee vestigingen in Noord-Limburg. In Tegelen staat sinds zestig jaar de grootste aluminium zandgieterij van Europa. In de vestiging in Bergen wordt de nabewerking en montage gedaan. Vorige week kondigde MGG aan de aluminium hogedrukgieterij in Antwerpen te sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer