2.000 DAF CF’s geassembleerd in Taiwan • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

2.000 DAF CF’s geassembleerd in Taiwan

Bij Formosa Automobile Sales Corporation (FASC) in Taiwan is de 2.000ste lokaal geassembleerde DAF CF85-truck van de band gekomen. DAF is sinds 2006 actief in Taiwan en is er marktleider onder de Europese merken.

DAF 2000 CF in Taiwan

Met de snel groeiende Taiwanese truckmarkt neemt ook de belangstelling voor West-Europese trucks toe. In 2014 worden er daarvan naar verwachting ruim 2.500 geregistreerd in het zware segment (+50ton), tegenover 800 voertuigen in 2010. FASC is in Taiwan verantwoordelijk voor de marketing en verkoop van DAF trucks en neemt ook de lokale assemblage voor haar rekening. “Met ruim 700 afgeleverde voertuigen in 2013 is DAF met een marktaandeel van 31,8% in de zware klasse, marktleider onder de Europese merken”, aldus Seiko Chen, Chairman van FASC.

Tank- en containertransport

DAF levert op de Taiwanese markt twee- en drie-assige CF85-trekkers en bakwagens. “De CF combineert een gunstig brandstofverbruik met een hoge betrouwbaarheid en een uitstekend chauffeurscomfort. Voertuigen uit de CF-serie worden in Taiwan vooral ingezet in het tank- en containertransport en daarnaast in het bouwsegment”, vult Seiko Chen aan. “Voor zware transporttoepassingen over de lange afstand onderzoeken we op dit moment de mogelijkheden om ook de DAF XF105 lokaal te assembleren.”

LF-distributietruck

Naast de CF assembleert FASC sinds 2013 ook twee uitvoeringen van de populaire LF-distributietruck: de LF45 in 12 tons-uitvoering en de 17 tons versie van de LF55. Seiko Chen: “Daarvan zullen we er dit jaar in totaal zo’n 200 registreren. De LF komt ook in Taiwan met zijn kleine draaicirkel, uitstekende manoeuvreerbaarheid en lage eigengewicht uitstekend tot zijn recht in de stadsdistributie en regionale transporten.”

SKD

Per week worden bij FASC gemiddeld 15 CF-trucks geassembleerd met behulp van zogeheten ‘SKD’-pakketten (‘Semi Knocked Down’), die vanuit DAF Trucks in Eindhoven (Nederland) en Leyland (Groot-Brittannië) naar Taipei worden verscheept. Assemblagemedewerkers van FASC zijn opgeleid door DAF. Dat garandeert dat de kwaliteit van een in Taiwan geassembleerde truck, van hetzelfde hoge niveau is als van een voertuig dat in Eindhoven of Leyland van de band komt.

“Met de assemblage van de 2.000ste CF-truck voegen we een nieuwe mijlpaal toe aan de samenwerking met FASC en daar zijn we trots op!”, aldus Michiel Kuijs, managing director Sales Operations van DAF Trucks N.V. “FASC is een toonaangevende en professionele partner die, samen met een professionele netwerk van 22 sales- en servicedealers, vastberaden is de marktpositie van DAF in Taiwan verder te versterken.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer