Ga naar hoofdinhoud

2000 Scania’s voor Stobart

Scania heeft van de vermaarde Britse transporteur Eddie Stobart zijn grootste order ooit in Europa gekregen: meer dan 2000 trucks. De trucks worden vanaf maart dit jaar over een periode van twee jaar uitgeleverd.

Scania Stobart“Scania is al lang een vaste waarde in onze vloot en we zijn blij dat we kunnen vasthouden aan dit merk”, aldus topman William Stobart van Eddie Stobart Limited. “We zijn onder de indruk van de prestaties van de voertuigen, en zeker ook van die van de 410 en 450 pk SCR-only Euro 6 motoren. Deze factoren, samen met het hoge niveau van dienstverlening door Scania’s dealernetwerk, vormden samen voor ons de reden om weer voor Scania te kiezen.”

Het is overigens al de vierde keer dat Eddie Stobart Limited en daaraan verbonden bedrijven een grote order bij Scania plaatsen. In 2010 en 2012 werden al twee keer 1.000 trucks besteld, gevolgd door nog eens 1.500 vrachtwagens in 2014. De nieuwe trucks gaan rijden op basis van een 3-jaarlijks huurcontract, inclusief servicecontract. De order bestaat uit Scania G- en R-series, allemaal voorzien van Highline cabines en 410 of 450 pk SCR-only Euro 6 motoren.

De order is ook goed nieuws voor tal van Britse Scania-dealers, die de trucks deels mogen afleveren, maar ook onderhouden. Scania had vorig jaar in Groot-Brittannië een marktaandeel van 19,5 procent in het zware-trucksegment.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer