Ga naar hoofdinhoud

22 Actrossen voor Lehnkering

Logistiek dienstverlener Lehnkering uit Barendrecht heeft afgelopen week 22 nieuwe Mercedes-Benz trucks in gebruik genomen. De Actros trucks van het type 1844 LS zijn VLG uitgevoerd en voldoen daarmee aan strenge veiligheidseisen. Deze zijn noodzakelijk voor het transport van gevaarlijke chemicaliën door Europa.
22 Actrossen voor LehnkeringDe 22 nieuwe Actros trucks werden geleverd als type 1844 LS. Aan deze Mercedes-Benz trekkers stelde Lehnkering een aantal strenge veiligheidseisen. De Actros trucks zijn VLG uitgevoerd waardoor de trucks officieel zijn goedgekeurd voor het vervoer over land van gevaarlijke stoffen. Zo werd onder meer de bedrading achter de cabine dubbel geïsoleerd, is de uitlaat afgedekt en zijn er brandblussers in de cabine aanwezig. Mercedes-Benz leverde met het veiligheidspakket nog tal van opties waaronder een retarder, Telligent ESP, Brake Assist, Telligent Afstandsregeling en Telligent Spoorassistent.

De 22 vrachtwagens zijn allen uitgerust met 440 pk sterke EEV-motoren.  Naar verwachting zullen de enkel bemande Actros trucks ongeveer 120.000 kilometer per jaar afleggen met het transport van vloeibare chemische stoffen van en naar Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Denemarken en Zwitserland. Het periodieke onderhoud aan de trekkers zal door ROGAM worden uitgevoerd zodat men kan bijven vertrouwen op het moderne materieel. Voor de helft van de 22 nieuwe Actros trucks leverde ook Mercedes-Benz CharterWay een bijdrage aan deze order. van links naar rechts: Jasper Hafkamp directeur trucks Mercedes-Benz Nederland, Cees van Gendt directie Lehnkering en ROGAM dealer Hans van Ruiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer